UP: U incidentu na Top Hilu došlo do napada na policiju, krivične prijave protiv osumnjičenih

Iz Uprave policije su kazali da je nakon sagledavanja svih okolnosti utvrđeno da se tokom incidenta ipak dogodilo krivično djelo

18876 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Policija, Foto: Shutterstock
Policija, Foto: Shutterstock

Uprava policija je saopštila da je prilikom narušavanja javnog reda i mira koje se dogodilo 21. avgusta u diskoteci "Top Hill" u Budvi, došlo i do napada na policijske službenike, koji su tom prilikom preduzimali policijska ovlašćenja i da će protiv osumnjičenih za to krivično djelo biti podnijete krivične prijave.

"I pored toga što je tužilac u Osnovnom državnom tužilastvu u Kotoru tada saopštio da u radnjama počinilaca nema elemenata krivičnog djela, nakon sagledavanja svih činjenica i okolnosti od strane menadžmenta Uprave policije, kao i dokaza koje su policijski službenici prikupili, službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva će protiv lica koja su vinovnici ovog događaja, zbog sumnje da su počinili krivično djelo, podnijeti odgovarajuće krivične prijave", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Napad na svakog policijskog službenika je, kako su kazali iz Uprave policije, ujedno i napad na Crnu Goru i takvo ponašanje pojedinaca neće biti tolerisano.

"Uprava policije će štititi svakog službenika koji časno, pošteno i u skladu sa zakonom obavlja svoje poslove i zadatke i adekvatno odgovoriti u cilju zaštite njihovog integriteta i Ministarstva unutrašnjih poslova/Uprave policije kao institucije", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: