Nikšić: Četiri osobe će krivično odgovarati za pet krivičnih djela

Među krivičnim djelima zbog kojih će osumjičeni odgovarati su: krađe automobila, pljačka butika...

4513 pregleda 1 komentar(a)
Policija (Ilustracija), Foto: Uprava policije
Policija (Ilustracija), Foto: Uprava policije

Uprava policija je saopštila da će četiri osobe u tom gradu krivično odgovarati zbog više imovinskih delikata.

"Nikšićka policija je podnijela krivičnu prijavu protiv R.D. (43) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio dva krivična djela krađa. On je ova djela izvršio 11. i 12. avgusta na štetu jednog građanina i jednog butika, a na način što je, kako se sumnja, iz otključanih vozila ukrao duvanske proizvode i obuću", navodi se u saopštenju UP.

Zbog sumnje da je izvršila krivično djelo krađa krivična prijava je, kako se navodi iz policije, podnijeta protiv S.P. (58) zbog sumnje da je izvršila krivično djelo krađa na štetu jednog marketa.

"Ona je, kako se sumnja, koristeći nepažnju zaposlenih iz unutrašnjosti marketa otuđila veću količinu prehrambenih artikala", saopšteno je.

Krivična prijava zbog krivičnog djela falsifikovanje i zloupotreba kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje podnijeta je, kako se dodaje usaopštenju UP, protiv S.R. (27) iz Nikšića.

"On je, kako se sumnja, 9. avgusta, u više navrata, sa protivpravno pribavljene bankovne kartice, na tri benzinske stanice na teritoriji opštine Nikšić izvršio plaćanja", navodi se.

Zbog krivično djela krađa u produženom trajanju nikšićka policija je uhapsila V.B. (42) iz Nikšića, a koji je tokom avgusta ukrao dva vozila.

"On je, kako se sumnja, tokom noći između 28. i 29. avgusta otuđio vozilo marke „VW Polo“ koje je bilo parkirano ispred jedne kuće. Preduzetim radnjama policije locirano je vozilo koje je otuđeno, u čijoj neposrednoj blizini se nalazilo nepoznato lice koje je dovedeno u službene prostorije", dodaje se u saopštenju.

Daljim radnjama utvrđeno je da se radi o V.B., a pretresom stana i drugih prostorija koje, kako navode iz Uprave policije, pronađena je polisa od vozila marke „Renault Clio“, a koje je otuđeno 26. avgusta, kao i ključ od vozila marke „VW Polo“.

"Osumnjičeni je sinoć oko 18.00 časova lišen slobode, a danas će biti priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću", saopšteno je.

Iz policije su kazali da su oba vozila vraćena vlasnicima.

Bonus video: