Budvanin optužen za zelenaštvo ostaje u Spužu

Sud odbio zahtjev za ukidanje pritvora

12565 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Budvaninu M. I. koji je krajem aprila uhapšen pod sumnjom da je rođaku dao novac na kamatu, na današnjem ročištu Osnovni sud u Kotoru odbio je zahtjev za ukidanje pritvora.

To je "Vijestima" potvrdio portparol suda, sudija mr Veljko Bulatović.

Bulatović je kazao da je sljedeći pretres zakazan za 13. septembar.

Budvanin se nalazi u spuškom Istražnom zatvoru, a u međuvremenu budvanska policija uhapsila je i Budvanina M. Z. koji se tereti da je dao pare na kamatu istom sugrađaninu.

Budvanin koji je uzimao više miliona na kamatu kod desetine sugrađana i prijatelja, kukova i rođaka, van zemlje je.

Iz Uprave policije je ranije saopšteno da je krivična prijava protiv M. I. podnijeta u sklopu obavještajnog projekta "Loan".

Uhapšeni se sumnjiči za krivično djelo koje mu se stavlja na teret počinio tokom 2018, 2019, 2020, 2021. i 2022. godine u Budvi, kada je, kako se sumnja, davao novac na zajam i pri tom se dogovorao o nesrazmjernoj imovinskoj koristi.

"On je jednom oštećenom licu davao na pozajmicu različite novčane iznose u visini od 1.500 do 20.000 eura, u ukupnom iznosu od 146.500 eura, koji su bili kao glavnica, te na njih obračunavao kamatu na mjesečnom nivou 8-10%, na koje predate iznose je u navedenom periodu, a na ime ugovorene kamate, svakog mjeseca naplaćivao različite iznose", saopšteno je tada iz policije.

M. I. je na taj način, kako navode, sebi pribavio imovinsku korist u iznosu od 270.000 eura, te ga "na današnji dan duži za novčani iznos od oko 150.000 eura, na ime neisplaćenih kamata i glavnica".

Bonus video: