Krcić optužen za napad na službeno lice: "Ti bi da ubijaš kao na Kosovu"

Okrivljeni u plavskoj policiji brutalno vrijeđao službenike te institucije, pa pokušao i fizički da se obračuna s njima, piše u sudskim spisima

28642 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Policajci ga oborili na pod i savladali (ilustracija), Foto: Shutterstock
Policajci ga oborili na pod i savladali (ilustracija), Foto: Shutterstock

Sad ću da te smotam kao krpu, poručio je Šemso Krcić policajcima koji su ga priveli u stanicu u Plavu, nakon čega je podigao ruke u gard i zamahnuo desnom rukom i pokušao policajca da udari u glavu, ali je u tome spriječen.

To između ostalog piše u sudskim spisima, na osnovu kojih je produžen pritvor tom optuženom za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Branioci okrivljenog žalili su se na rješenje Višeg suda o produženju pritvora, ali su sudije Apelacionog suda tu žalbu okarakterisale neosnovanom.

Vođa dežurne smjene u plavskoj policiji, kako se navodi u dokumentima, ispričao je da je 6. juna obaviješten da je Krcić oštetio više parkiranih vozila u Gusinju, nakon čega je priveden u prostorije Odjeljenja bezbjednosti Plav.

“Š. K. je bio u njegovoj kancelariji kada je isti u jednom trenutku počeo da ga vrijeđa postavljajući mu pitanja: ‘Pušiš li k...c’, na šta nije odgovarao. U međuvremenu, u kancelariju je došao kolega M. M., kada je Š. počeo da mu upućuje riječi: ‘Ti si Srbin, ti bi da ubijaš kao na Kosovo, ajde da se ja i ti pobijemo’, na koje riječi su ga on i kolega M. opomenuli, a zatim je govorio: ‘Vi policajci ste pi.ke, ja mogu da te smotam kao krpu, ja imam bombu u kući i ubiću te i tebe i porodicu, ja imam brata koji radi u F.B.I... i kada dođe pobiće vas sve’, na koje riječi ga je M. opomenuo, a on nije reagovao”, objašnjava se u spisima Apelacionog suda.

Piše da je nakon toga policajac M. napustio kancelariju, kada je Krcić počeo da lupa nogama u pod i da drugom službeniku Uprave policije prijeti: “Sad ću da te smotam kao krpu”, nakon čega je, tvrde sudije, podigao ruke u gard i zamahnuo desnom rukom u pravcu policajčeve glave.

“A oštećeni je zaustavio taj njegov udarac, hvatajući ga svojim rukama, a zatim je napravio polugu kako bi ga odbio od sebe i spustio na pod. U tom trenutku u kancelariju je došao kolega M. nakon čega su okrivljenog sproveli u prostorije za zadržavanje”, dodaje se u tekstu.

Iz Apelacionog suda konstatuju da iz dokaza u spisima predmeta, proizilazi osnovana sumnja da je okrivljeni izvršio krivično djelo koje mu je stavljeno na teret, što je preduslov da bi se nekom odredio, odnosno produžio pritvor...

Osnovano je, navode, prvostepeni sud produžio pritvor okrivljenom po pritvorskom osnovu iz Zakona o krivičnom postupku, odnosno zbog straha od bjekstva.

“Prvostepeni sud je pravilno utvrdio da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret optužnim predlogom ODT-a, pa je pri odlučivanju cijenio činjenicu da je okrivljeni lice koje je nezaposleno, neoženjeno, bez djece, odnosno bez čvrstih veza sa mjestom boravka u Crnoj Gori, a da posjeduje ‘green card’ SAD, odnosno dokument koji mu omogućava trajni boravak u toj zemlji, te da mu u SAD žive roditelji, brat i sestre, kao i da planira da se tamo odseli kad proda kuću i imanje, zaključujući da bi njegov boravak na slobodi onemogućio nesmetano vođenje krivičnog postupka. Prvostepeni sud je pravilno doveo u vezu navedene činjenice sa težinom krivičnog djela koje se ovom okrivljenom stavlja na teret, izraženu kroz visinu Krivičnim zakonikom Crne Gore propisane kazne za isto, pa je u ukupnosti svih ovih činjenica zaključio da na strani okrivljenog K. Š. postoji realna i osnovana bojazan od bjekstva ukoliko bi se u daljem toku postupka našao na slobodi”, dodaju sudije.

Bonus video: