Odloženo saslušanje Kovačevića

Tužilaštvo je uvažilo zahtjev za odlaganje Kovačevićevog advokata Save Kostića, koji danas nije mogao pristupiti saslušanju

7489 pregleda 17 komentar(a)
Kovačević (arhiva), Foto: Svetlana Mandić
Kovačević (arhiva), Foto: Svetlana Mandić

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) Nikšić odložilo je za 28.septembar saslušanje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića kojeg terete za krivično djelo “povreda ugleda Crne Gore”.

Tužilaštvo je uvažilo zahtjev za odlaganje Kovačevićevog advokata Save Kostića koji danas nije mogao pristupiti saslušanju.

Povod za podnošenje krivične prijave je položaj srednjeg prsta Kovačevićeve ruke tokom intoniranja himne prilikom obilježavanja 13 godina rada Dnevnog centra. Kovačević je tada demantovao da je imao bilo kakvu skrivenu namjeru da pokaže nepoštovanje prema državnoj himni i da je sumnjiv samo zbog toga što je Srbin i što se zna kakav ima stav prema stihovima Sekule Drljevića. Tada je izjavu dao u policiji, a osnovno državno tužilaštvo je protiv Kovačevića podnijelo krivičnu prijavu.

Prije mjesec, 4.avgusta, Kovačević je odbio da da izjavu, uz obrazloženje da će to uraditi uz prisustvo advokata jer je želio, kako je tada kazao, “da struka bude prisutna i da sa svoje strane zabilježi kako se i na koji način odvijao proces i to konstatuje za neke buduće udžbenike istorije, i to istorije beščašća sistema u Crnoj Gori“.

Bonus video: