DPS: Abazović vrši pritisak na tužilaštvo da bi zamaskirao sopstvenu odgovornost za rasulo u bezbjednosnom sektoru

"Nevješti pokušaj Dritana Abazovića da sa sebe i Filipa Adžića skine teret odgovornosti za rasulo u bezbjednosnom sektoru, neće proći", poručili su iz DPS-a

4641 pregleda 7 komentar(a)
Demokratska partija socijalista, Foto: DPS
Demokratska partija socijalista, Foto: DPS

Ne želeći da prejudiciramo nalaze istrage, očekujemo da će tužilaštvo uspjeti da se odupre pritiscima premijera Dritana Abazovića i završi istragu ovog skandaloznog događaja, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iskopavanje tunela ispod zgrade Višeg suda je, kako navode iz te partije, pokazalo da bezbjednosni sistem države "nažalost ne funkcioniše", a kako kažu, "jasno je ko je za to kriv".

"Nevješti pokušaj Dritana Abazovića da sa sebe i Filipa Adžića skine teret odgovornosti za rasulo u bezbjednosnom sektoru, neće proći. Po već viđenom scenariju, baš kao i kada je otkriveno da se cigarete nijesu spaljivale već švercovale i preprodavale i to pred očima funkcionera URE, ujedno zaduženih za bezbjednost države, Abazović i sada, kao i tada, izigrava istražitelja i tužioca, i pokušava da zamaskira svoju ličnu odgovornost", rekli su iz DPS-a.

Oni su ocijenili da su, nakon 2020. godine, Agencija za nacionalnu bezbjednost i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), politizovani.

"Te dvije institucije su u toj mjeri privatizovane da čak jednom od njih neformalno upravlja Abazovićev prijatelj, koji je na visoku funkciju postavljen iako u svojoj biografiji ima čak dva pokušaja ubistva. Po toj matrici, političke i lične bliskosti sa Abazovićem i krugom oko njega, kadriralo se i u MUP-u, kojim, pola radnog vremena (drugu polovinu je koordinator Ministarstva odbrane) rukovodi nestručni i neznaveni turizmolog", naveli su iz DPS-a.

Kako su kazali, zakoni o unutrašnjim poslovima i o Agenciji za nacionalnu bezbjednost, jasno definišu čija je dužnost da se bavi kontraobavještajnom zaštitom institucija i obezbjeđivanjem predmeta koja čine dokaze u krivičnim postupcima.

Bonus video: