Tužilac će saslušati i Borisa Savića

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici počela ispitivanja zbog obijanja depoa Višeg suda

44519 pregleda 238 reakcija 82 komentar(a)
Savić, Foto: Savo Prelević
Savić, Foto: Savo Prelević

U Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici počela su saslušanja svih koji imaju ili mogu imati saznanja o obijanju depoa podgoričkog Višeg suda, a na spisku za saslušanje je i predsjednik tog suda Boris Savić, saznaju Vijesti.

Rukovodilac ODT Podgorica Duško Milanović potvrdio je za Vijesti da su danas počela saslušanja, ali nije precizirao ko je na spisku.

"Dežurni državni tužilac odmah po saznanju obavio je uviđaj, kojom prilikom su izuzeti tragovi sa Iica mjesta koji su upućeni na odgovarajuća vještačenja, a takođe su izuzeti i video nadzori. Ovlašćenim policijskim službenicima dati su obavezujući nalozi u ciIju prikupIjanja svih dokaza koji mogu poslužiti u postupku. Danas su u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, počela saslušanja svih Iica koja imaju iIi mogu imati određena saznanja u vezi predmetnog slučaja, tako da će u tom smislu biti saslušan i predsjednik Višeg suda u Podgorici", odgovorio je Milanović "Vijestima".

On je precizirao da do sada nije utvrđeno što tačno nedostaje iz depoa Višeg suda u Podgorici i iz kojih predmeta.

Iz depoa podgoričkog Višeg suda ukradeno je nekoliko pištolja, koji su dokazni materijal protiv šefova kavačkog kriminalnog klana, dok istražitelji tragaju za šest osoba, učesnika u obijanju.

Osim pištolja ukradeni i dokazi iz više predmeta, ali se vjeruje da su lopovi namjerno napravili pometnju u moru spisa kako bi zabašurili šta im je bila glavna meta.

Da je neko preturao dokaze, otkriveno je 11. septembra ujutro. Uprkos tome, službenici Višeg suda tek su nakon 20-ak sati ustanovili da su lopovi prokopali rupu na zidu te prostorije, a od nje i tunel do stana u zgradi naspram sudske, u Njegoševoj ulici.

Bonus video: