Kojašević: Nijesam zadovoljan presudom, biće žalbe

"I tužilac koji je bio u sudnici nije bio zadovoljan odlukom", tvrdi Kojašević

14402 pregleda 4 komentar(a)
Damir Kojašević, Foto: Savo Prelević
Damir Kojašević, Foto: Savo Prelević

Crnogorski fudbaler Damir Kojašević kazao je za Portal RTCG da je nezadovoljan presudom Milojici Sošiću, službeniku policije, koji je osuđen na tri mjeseca kućnog zatvora da ga je u oktobru zlostavljao. Kojašević je dodao i da će se žaliti na tu presudu.

"Nijesam zadovoljan. Ovo je užas. Da čovjek sjedi kući tri mjeseca i da prima platu. Biće žalbe", rekao je Kojašević.

On je dodao i da očekuje da se na presudu žali i tužilaštvo.

"I tužilac koji je bio u sudnici nije bio zadovoljan odlukom", tvrdi Kojašević.

Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Podgorici policajac Milojica Sošić osuđen je na tri mjeseca kućnog zatvora jer je u oktobru prošle godine zlostavljao Damira Kojaševića.

To je danas saopšteno iz Osnovnog suda u Podgorici.

"Za ovo krivično djelo zaprijećena je kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine, a je sud prilikom odmjeravanja kazne cijenio brojne olakšavajuće okolnosti na strani okrivljenog, usljed čega je našao da će se ovakvom kaznom postići kako specijalna, tako i generalna prevencija", stoji u saopštenju Osnovnog suda.

U saopštenju se objašnjava da je Sošić koristeći zvučnu i svjetlosnu signalizaciju službenog vozila zaustavio Kojaševića.

"Kritičnom prilikom oštećeni je zvučnom i svjetlosnom signalizacijom službenog vozila zautavljen u saobraćaju, nakon čega je okrivljeni prema njemu postupao na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo, pitajući ga ima li kakvih problema, pa ga uhvatio za kragnu od majice i odgurnuo ka zadnjoj strani vozila, zadavši mu dva udarca otvorenom šakom u predjelu vrata, a kada mu je oštećeni saopštio da će ga tužiti, okrivljeni ga je odgurnuo i zadao mu još jedan udarac pesnicom u predjelu vrata, upućujući mu psovku. Oštećeni je zadobio laku tjelesnu povredu u vidu otoka desnog zaušnog dijela", navodi se u saopštenju.

Bonus video: