U tragediji na Obzovici poginula i djevojka iz Podgorice, vozač se tereti za teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja

"A.S. (33) iz Ukrajine je zadobio teške tjelesne povrede i on je smješten na intenzivnom odjeljenju, dok je J.T.K. (64) iz Velike Britanije, koja je takođe zadobila teške tjelesne povrede, smještena na koronarnom odjeljenju u Kliničkom centru Crne Gore"

114015 pregleda 308 reakcija 58 komentar(a)
Sa lica mjesta, Foto: Boris Pejović
Sa lica mjesta, Foto: Boris Pejović

Vozaču autobusa koji je učestvovao u jučerašnjoj saobraćajnoj nezgodi na Obzovici na teret se stavlja teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Autobus firme "Papović" juče je desnom stranom najmanje 15-ak metara udarao je u odbojnu bankinu na krivini u Obzovici, prije nego je na samom kraju uspona probio tu zaštitnu ogradu i sa 30-ak putnika sletio u ambis.

U tragediji na Obzovici poginule su dvije osobe.

Poginuli su muškarac A.N.D. (66) iz Velike Britanije, kao i djevojka A.B. (19) iz Podgorice.

U saopštenju UP se navodi da se na magistralnom putu Cetinje – Budva, u mjestu Obzovica juče oko 12:10 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda - izlijetanje vozila sa kolovoza, u kojoj je učestvovao vozač N.S. (36) iz Nikšića koji je upravljao autobusom marke "Mercedes" nikšićkih registarskih oznaka, vlasništvo "Papović prevoz".

"U ovoj saobraćajnoj nezgodi smrtno su stradali – muško lice kod kojeg je pregledom u džepu pronađen pasoš na ime A.N.D. (66) iz Velike Britanije, kao i A.B. (19) iz Podgorice. Teške tjelesne povrede zadobili su L.B. (29) iz Ukrajine, S.K. (20) iz Podgorice, N.O. (25) iz Tivta i L.D.K. (72) i oni su smješteni na ortopedskom odeljenju, dok je N.F. (72) iz Budve zadržana na grudnoj hirurgiji", ističe se u saopštenju UP.

U saopštenju se dodaje da je A.S. (33) iz Ukrajine je zadobio teške tjelesne povrede i on je smješten na intenzivnom odjeljenju, dok je J.T.K. (64) iz Velike Britanije, koja je takođe zadobila teške tjelesne povrede, smještena na koronarnom odjeljenju u Kliničkom centru Crne Gore.

"Vozač N.S. zadobio je povrede o čijoj se težini dežurni ljekar još uvijek nije izjasnio, već je ovo lice zadržano na neurohirurškom odjeljenju Kliničkog centra radi dodatnih provjera. Lake tjelesne povrede zadobili su A.Č. (22) iz Budve, T.R. (22) iz Republike Srbije, V.B. (48) iz Rusije, D.J.T. (19) iz Poljske, J.L. (19) iz Poljske, I.F. (40) iz Budve, S.K. (42) iz Bosne i Hercegovine, M.J. (68) iz Ukrajine, Y.O. (22) iz Ukrajine, A.M. (19) sa Cetinja, K.T. (38) iz Japana, M.L. (25) iz Engleske, E.L.K. (73) iz Švedske, G.T. (65) iz Švedske, N.M. (42) iz Podgorice i S.V. (24) iz Nikšića", piše u saopštenju.

Iz UP su kazali da tri putnika nisu zadobila povrede.

"Do saobraćajne nezgode je najvjerovatnije došlo na način što je vozač, krećući se pomenutim autobusom iz pravca Cetinja u pravcu Budve, te dolaskom na kritično mjesto, iz za sada nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad autobusom i probijajući zaštitnu ogradu, sletio u provaliju dubine oko 20 metara. Na lice mjesta izašla je dežurna tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koja je sa vještakom saobraćajne struke i službenicima Odjeljenja bezbjednosti Cetinje izvršila uviđaj, nakon čega je naložila da se od vozača uzme krv i urin na analizu na prisustvo alkohola i psihoaktivnih supstanci, te da se autobus dislocira radi potrebnih vještačenja", piše u saopštenju.

Iz UP su kazali i da su uviđaju su prisustvovali i predstavnici "Crnagoraputa", sekcija Cetinje.

Po nalogu tužiteljke vozač N.S. je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja.

"On se obezbjeđuje od strane policijskih službenika u Kliničkom centru Crne Gore, te će u zakonskom roku biti priveden na dalju nadležnost postupajućoj tužiteljki", zaključuje se u saopštenju KCCG.

Bonus video: