Kusovcu dva mjeseca kućnog zatvora

Kusovac je, naime, kao predsjednik Opštine dao nalog da se iz gradske kase plati račun za ugostiteljske usluge u visini od 485 eura, koje su uveče, 26. avgusta 2020. pružene predsjedniku DPS-a Crne Gore Milu Đukanoviću i članovima najužeg rukovodstva Opštinskog odbora (OO) DPS-a Tivat

27279 pregleda 209 reakcija 30 komentar(a)
Kusovac, Foto: Siniša Luković
Kusovac, Foto: Siniša Luković

Sudija Višeg suda u Podgorici Nenad Vujanović, izrekao je presudu kojom je Siniša Kusovac, bivši predsjednik Opštine Tivat, osuđen na dva mjeseca kućnog zatvora, zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja.

Specijalno državno tužilaštvo mu optužnicom stavlja na teret da je počinio krivično djelo - zloupotreba službenog položaja, iz člana 416 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Kusovac je, naime, kao predsjednik Opštine dao nalog da se iz gradske kase plati račun za ugostiteljske usluge u visini od 485 eura, koje su uveče, 26. avgusta 2020. pružene predsjedniku Demokratske partije socijalista Milu Đukanoviću i članovima najužeg rukovodstva Opštinskog odbora DPS-a Tivat, nakon promotovnog skupa te partije održanog na košarkaškom igralištu u velikom Gradskom parku.

Bonus video: