Podgoričanin uhapšen u slučaju "Tunel"

Predragu Mirotiću, koji je povratnik u izvršenju krivičnih djela, na teret se stavljaju krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja, putem pomaganja

82640 pregleda 74 reakcija 63 komentar(a)
Mirotić (arhivska fotografija), Foto: Boris Pejović
Mirotić (arhivska fotografija), Foto: Boris Pejović

Podgorička policija uhapsila je sugrađanina Predraga Mirotića (31) zbog sumnje da je dio grupe iz predmeta formiranog povodom kopanja tunela do depoa Višeg suda.

Njemu se na teret stavljaju krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja, putem pomaganja.

"On će uz krivičnu prijavu u zakonskom roku biti priveden nadležnom tužiocu na dalje postupanje", saopšteno je iz Uprave policije.

Mirotić je povratnik u izvršenju krivičnih djela. Suđeno mu je za prevaru, ali i zbog optužbi da je bio dio grupe koja je2019. godine, prijeteći pištoljem radnicima, opljačkala benzinsku pumpu “Montenegro petrol” u Podgorici...

Suđeno mu je za prevaru u produženom trajanju. Prije nekoliko godina teretili su ga da je izradio četiri falsifikovana pečata preduzeća Cogent Comunications Montenegro (CCM) i zloupotrijebio ih prilikom ovjere naloga za prenos novčanih sredstava u Societe Generale Montenegro banci. Tada je pred tužiocima tvrdio da je novac uzeo jer ga jure kamataši.

"Vijesti" su danas objavile da policija traga za Podgoričankom Katarinom Baćović, zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja je krala dokaze iz depoa Višeg suda.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić na pres konferenciji u petak je kazao da su podnijete krivične prijave protiv četvorice državljana Srbije: Veljka Markovića (32), njegovog strica Milana Markovića (53), Dejana Jovanovića (30) i Vladimira Erića (32), kao i protiv dva NN lica.

Bonus video: