Odbijena žalba Mirotićeve advokatice na rješenje o njegovom zadržavanju

"Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici donijelo je rješenje o zadržavanju osumnjičenog P.M. zbog sumnje da je izvršio krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprječavanje dokazivanja putem pomaganja"

21413 pregleda 6 komentar(a)
Mirotić juče nakon saslušanja, Foto: Jelena Jovanović
Mirotić juče nakon saslušanja, Foto: Jelena Jovanović

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odbio je žalbu braniteljke osumnjičenog Predraga Mirotića, advokatice Tijane Živković, izjavljenu na rješenje Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) o njegovom zadržavanju, koje može trajati najduže 72 časa od hapšenja.

"Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici donijelo je rješenje o zadržavanju osumnjičenog P.M. zbog sumnje da je izvršio krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprječavanje dokazivanja putem pomaganja. Protiv navedenog rješenja braniteljka osumnjičenog izjavila je žalbu koju je sudija za istragu odbio rješenjem od 24.9.2023. godine. Sudija za istragu je našao da je rješenje o zadržavanju osumnjičenog zakonito, te da okolnosti iz spisa predmeta, a naročito ranija višestuka osuđivanost osumnjičenog, između ostalog i zbog krivičnog djela protiv imovine, ukazuju da postoje razlozi koji opravdavaju zadržavanje zbog postojanja opasnosti od ponavljanja krivičnog djela", ističe se u saopštenju Osnovnog suda u Podgorici koje potpisuje sutkinja portparolka Ivana Becić.

U saopštenju se dodaje da je sudija za istragu našao da postoji i opasnost od uticanja osumnjičenog na saučesnike, imajući u vidu fazu postupka, zbog čega postoje razlozi za njegovo zadržavanje i po tom osnovu.

Podgoričanin Predrag Mirotić (31), koji je uhapšen u predmetu formiranom povodom kopanja tunela do depoa Višeg suda saslušan je juče u Osnovnom državnom tužilaštvu.

On se na saslušanju branio ćutanjem, kazala je novinarima njegova advokatica Tijana Živković.

Određeno mu je zadržavanje do 72 časa.

Živković je juče kazala da će se žaliti na odluku o zadržavanju i da je ona dodijeljena Mirotiću po službenoj dužnosti.

Bonus video: