Nikšić: Podnijete dvije krivične prijave zbog gradnje objekta bez građevinske dozvole

4520 pregleda 1 komentar(a)
Nikšić, Foto: Shutterstock
Nikšić, Foto: Shutterstock

Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu protiv dvije osobe zbog sumnje da su gradili objekte bez građevinske dozvole, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kako se navodi u saopštenju, krivična prijava je podnijeta protiv B.Lj.Š. (30) iz Nikšića, koji je počeo izgradnju individualnog stambenog objekta na katastarskoj parceli koja se nalazi u Ozrinićima, bez prethodno pribavljene građevinske dozvole, protivno propisima o izgradnji objekata.

"Urbanističko – građevinski inspektori za inspekcijske poslove i licenciranje Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, su 14. septembra, po službenoj dužnosti izvršili inspekcijski pregled nad stambenim objektom koji je u izgradnji kod subjekta nadzora B.Lj.Š. o čemu je sačinjen zapisnik o inspekcijskom pregledu, koji su na dalje postupanje dostavili policijskim službenicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, nakon čega su preduzete mjere i radnje u saradnji sa postupajućim tužilaštvom, koje su rezultirale podnošenjem krivične prijave", dodaje se.

Druga krivična prijava je podnijeta protiv L.M. (71) zbog sumnje da je gradio objekat bez građevinske dozvole.

On je izgradio individualni stambeni objekat na katastarskoj parceli koja se nalazi u Ozrinićima, a bez prethodno pribavljene građevinske dozvole, protivno propisima o izgradnji objekata.

"Nadležna inspekcija je 25. jula izvršila izvršili inspekcijski pregled nad izgrađenim stambenim objektom koji je izgradio L,M., o čemu je sačinjen zapisnik o inspekcijskom pregledu o čemu je sačinjen zapisnik o inspekcijskom pregledu koji je dostavljen nikšićkoj policiji, nakon čega je obaviješten državni tužilac koji je naložio da se protiv L.M. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio pomenuto krivično djelo", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: