Slučaj "Tunel": Baćović, Vuljaju, Piperoviću i Milačiću zadržavanje do 72 sata

M. A. je pušten nakon saslušanja jer je utvrđeno da nije dio iste kriminalne grupe

115137 pregleda 54 reakcija 54 komentar(a)
Osumnjičena Katarina Baćović, Foto: Boris Pejović
Osumnjičena Katarina Baćović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.10.2023. 21:27h

Katarini Baćović, Marijanu Vuljaju, Ivici Piperoviću i Nikoli Milačiću, osumnjičenima u slučaju "Tunel" određeno je zadržavanje do 72 sata nakon što su saslušani u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

Jedan od osumnjičenih Marijan Vuljaj
Jedan od osumnjičenih Marijan Vuljajfoto: Luka Zeković

Njima je zadržavanje odredila tužiteljka Nađa Martinović.

Katarina Baćović
Katarina Baćovićfoto: Boris Pejović

Jedan od pravnih zastupnika Piperovića, advokat Stefan Jovanović, kazao je za "Vijesti" da je njegov klijent negirao krivicu.

Jedan od osumnjičenih Ivica Piperović
Jedan od osumnjičenih Ivica Piperovićfoto: Boris Pejović

Piperoviću, kojeg zastupaju advokti Jovanović i Zoran Piperović, na teret stavljaju krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja.

"Određeno mu je tužilačko zadržavanje i u zakonskom roku će biti sproveden kod sudije za istragu. Stepenovanje sumnje se u konkretnom slučaju vrši na osnovu posrednih dokaza, odnosno kazivanja 'rekla-kazala' iz čega se jasno vidi da naš branjenik nema veze sa predmetnim krivičnim djelima za koje se tereti", rekao je Jovanović.

On je dodao da su policajci sinoć pretresli nekretnine koje koristi Ivica Piperović - kuća i pomoćni objekti na imanju.

"Čak su policijski službenici vršili iskopavanje određenih djelova terena njegovog i imanja sa kojim se graniči, ali apsolutno nije pronađeno ništa što bi ga inkriminisalo za bilo koje krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti, niti bilo što što je otuđeno iz depoa Višeg suda u Podgorici", kazao je advokat Jovanović.

Advokat Stefan Jovanović
Advokat Stefan Jovanovićfoto: Boris Pejović

Iako je bilo predviđeno da iskaz prvo da Katarina Baćović, njeno saslušanje je odgođeno jer advokat iz Beograd nije prihvatio da je zastupa, rečeno je ranije "Vijestima" nezvanično.

Advokatica Maja Turković zastupa Katarinu Baćović
Advokatica Maja Turković zastupa Katarinu Baćovićfoto: Boris Pejović

Vuljaj, Ivica Piperović i Nikola Milačić uhapšeni su sinoć nakon saslušanja u podgoričkoj policiji zbog sumnje da su povezani sa obijanjem depoa Višeg suda.

Jedan od osumnjičenih Nikola Milačić
Jedan od osumnjičenih Nikola Milačićfoto: Boris Pejović

M. A. je pušten nakon saslušanja jer je utvrđeno da nije dio iste kriminalne grupe.

Njih trojica su lišeni slobode nakon što je policija juče poslije podne uhapsila odbjeglu Katarinu Baćović.

Osnovno državno tužilaštvo osumnjičenom Nikoli Milačiću i Ivici Piperoviću stavlja na teret krivično djelo - kriminalno udruživanje i tešku krađu, jer se vjeruje da su imali direktno zaduženje tokom ljetošnjeg kopanja tunela od suterena zgrade do depoa Višeg suda u Podgorici.

Marjanu Vuljaju se na teret stavlja krivično djelo - pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela, jer su u dosadašnjem dijelu istrage tužioci došli do podataka da je on iznajmio Katarini Baćović stan u City kvartu, gdje se ona skrivala od 11. septembra kada je pronađen tajni prolaz u centru grada.

Vuljaj se zasada ne povezuje sa tim da je imao druge veze sa kriminalnim udruživanjem i osobama koje su osumnjičene za kopanje tunela i krađu oružja i preturanje predmeta iz depoa Višeg suda.

Bonus video: