Krivična prijava protiv "Solaris MNE" i odgovornih u toj firmi, osumnjičenih za utaju poreza

"Sumnja se da su utajili poreze i doprinose za 2020. i 2021. godinu, na način što su izbjegli plaćanje poreza i nisu prijavljivali zakonito stečene prihode i ukupnom iznosu od 16.727,57 eura", stoji u saopštenju

13521 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Krivična prijava podnijeta je protiv „Solaris MNE“ i odgovornih u toj firmi i to protiv L.I. državljanina Ukrajine i N.M. državljanina Crne Gore zbog sumnje da su izvršili krivično djelo utaja poreza i doprinosa, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

"Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Tivat su zajedno sa pripadnicima Sektora za finansijsko – obavještajne poslove, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru su podnijeli krivičnu prijavu", navodi se u saopštenju UP.

Sumnja se da su navedena lica, kako se dodaje u saopštenju, utajila poreze i doprinose za 2020. i 2021. godinu, na način što su izbjegli plaćanje poreza i nisu prijavljivali zakonito stečene prihode i ukupnom iznosu od 16.727,57 eura.

"Od ovog iznosa osumnjičeni nisu isplatili poreske obaveze za PDV za 2020. i 2021. godinu u visini od 7.562,57 eura, kao ni poreske obaveze na ime poreza na ostala lična primanja u visini od 9.164 eura", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: