Produžen pritvor Veljoviću, Nikočeviću i Mrkiću

Veljović, Nikočević i Mrkić uhapšeni su krajem jula, u akciji SDT-a, zbog sumnje da su dio kriminalne organizacije Aleksandra Mrkića, koji se sumnjiči za krijumčarenje cigareta

30761 pregleda 260 reakcija 45 komentar(a)
Veljović, Foto: Luka Zeković
Veljović, Foto: Luka Zeković

Bivšem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću produžen je pritvor za još tri mjeseca.

Tu odluku donio je Vrhovni sud, koji je pritvor produžio i Muju Nikočeviću i Nikoli Mrkiću.

Veljović, Nikočević i Mrkić uhapšeni su krajem jula, u akciji Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje da su dio kriminalne organizacije Aleksandra Mrkića, koji se sumnjiči za krijumčarenje cigareta.

"Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore Kti-S.br.20/23 od 20. oktobra 2023. godine za produženje pritvora protiv okrivljenih V. V., N. M. i M. N. donijelo je rješenje da se okrivljenima produži pritvor za još tri mjeseca, odnosno do 24. januara 2024. godine.

"Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Seke Piletić kao predsjednice vijeća i sudija Zorana Šćepanovića i Milenke Seke Žižić kao članova vijeća, produžilo je pritvor okrivljenima zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi sa stavom 6 Krivičnog zakonika Crne Gore.

"Podsjetimo, okrivljenima je pritvor određen rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 25. jula 2023. godine, a produžen rješenjem vijeća tog suda 23. avgusta 2023. godine, tako da po rješenju Vrhovnog suda Crne Gore pritvor može trajati do 24. januara 2023. godine", saopštio je Vrhovni sud.

Bonus video: