U Beranama zaplijenjeno 30 metara kubnih nelegalno posječenih drvnih sortimenata

"Od lica D.Š. su, u službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Berane, prikupljena obavještenja, a o svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koja je naložila da se preduzmu radnje na utvrđivanju porijekla drvne mase, nakon čega će se izjasniti o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji dela"

4518 pregleda 2 komentar(a)
Zaplijenjeni nelegalno posječeni drvni sortimenti, Foto: Uprava policije
Zaplijenjeni nelegalno posječeni drvni sortimenti, Foto: Uprava policije

Beranska policija zaplijenila je danas 30 metara kubnih nelegalno posječenih drvnih sortimenata, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

"Danas je beranska policija izvela akciju „Šuma“ kojom prilikom je u mjestu Luzac kod lica D.Š. pronašla veću količinu čamove i bukove građe, a koja nije bila propisno žigosana i za koju D.Š. nije posjedovao uvjerenje o porijeklu. Ukupno je zaplijenjeno 14,27m3 čamovog drveta i 15,26m3 bukovog drveta", navodi se u saopštenju UP.

Iz UP su naveli da je sa situacijom upoznat inspektor za šumarstvo koji je sačinio zapisnik i izdao nalog službenicima Uprave za šume da izvrše zaplijenu "pomenutih drvnih sortimenata i prevozu na bezbjedno mjesto radi čuvanja."

"Od lica D.Š. su, u službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Berane, prikupljena obavještenja, a o svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koja je naložila da se preduzmu radnje na utvrđivanju porijekla drvne mase, nakon čega će se izjasniti o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji dela", zaključuje se u saopštenju UP.

Bonus video: