Nova.rs: Sinovi Zvezdana Terzića i vlasnik noćnog kluba imali nelegalno oružje kojim su istukli Jankovića

Okršaj se dogodio nakon proslave rođendana crnogorskog fudbalskog reprezentativca Adama Marušića, a motiv je dugogodišnji sukob Jankovića sa Zvezdanom Terzićem, prenosi Nova.rs

9785 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sinovi Zvezdana Terzića, Nikša i Kostadin, kao i vlasnik "Nane" Luka Kurtović pretukli su u noći između 17. i 18. oktobra na Voždovcu fudbalskog menadžera Uroša Jankovića (38), a prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, osumnjičeni su posjedovali i nelegalno oružje kojim su povredili žrtvu.

Janković je zadobio na desetine udaraca, koji su najviše nanijeti pištoljima, nelegalnim i službenim, a polomljene su mu kosti lica kao i lijeva noga. Okršaj se dogodio nakon proslave rođendana crnogorskog fudbalskog reprezentativca Adama Marušića, a motiv je dugogodišnji sukob Jankovića sa Zvezdanom Terzićem.

„Janković je čuo da se po Beogradu priča da Zvezdanu Terziću duguje novac, a kada su se početkom 2020. godine slučajno našli u jednom ugostiteljskom objektu, Janković je prišao Terziću i pitao ga šta mu duguje. Terzić ga je pozvao ispred lokala, nakon čega je došlo do tuče između njih, u kojoj je Zvezdan Terzić dobio šamar ispred brojnih ljudi i završio na podu, a Janković je otišao“, navodi izvor portala Nova i dodaje da Terzić nije mogao da pređe preko bruke koju je doživio.

Janković je od tada često bio meta napada, odnosno pokušaja, s obzirom da ih je vješto izbjegavao, sve do prošle srijede.

„Nakon što su poslije 2 sata iza ponoći izašli iz restorana, krenula je opšta hajka na Jankovića. Ono što je do sada utvrđeno jeste da su Kostadin Terzć i Luka Kurtović tu noć imali dva pištolja u nelegalnom posjedu, dok je Nikša Terzić kao radnik Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) imao službeni pištolj. Sva trojica su koristili oružje u tuči Jankovića i nanijeli mu teške tjelesne povrede“, navodi izvor Nove, prenosi taj portal.

Izvor portala Nova.rs navodi da je nakon otkrivanja incidenta uslijedilo vršenje pritisaka na svjedoke, ali i ponovne prijetnje Adamu Marušiću.

„Neposredno nakon tuče, u okolne objekte ispred kojih se odigralo sve, vratili su se neki mladići da pokušaju da izbrišu snimke, međutim policija je već oduzela resivere, a snimci su proslijeđeni tužilaštvu. Tako je spriječeno da se sve zataška kao slučaj kada je jedan od Jankovićevih saradnika, Aleksandar G., pretučen u maju mjesecu u Beogradu, a vinovnici nisu uhapšeni jer dokaza nije bilo, odnosno snimci sa nadzornih kamera su nestali“, dodaje sagovornik portala.

Portal je, kako se navodi, i ranije pisao da su očevici su posvjedočili da su vidjeli kako jedan od Terzićevih sinova drži oružje na stolu u restoranu.

Sinovi generalnog direktora Crvene zvezde poslije utakmice sa reprezentacijom Srbije, osim Jankovića, napali su i igrača „Lacija“ Adama Marušića, njegovu ženu i majku.

Janković je kobnog dana zadobio teške tjelesne povrede, zbog čega je operisan u Kliničkom centru Srbije.

Napadačima je određen pritvor.

Bonus video: