Anonimna krivična prijava protiv Gogića i 18 članova SNP Pljevlja: Naložili Ostojiću i Cmiljanić da podrže Lekića?

"Na ovaj način je Gogić i članovi Izvršnog odbora OOSNP Pljevlja počinili krivično djelo iz člana 226 KZCG", piše u prijavi

13052 pregleda 11 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Osnovnom tužilaštvu u Pljevljima upućena je anonimna krivična prijava protiv Milovana Gogića predsjednika Izvršnog odbora Opštinskog odbora (OO) Socijalističke narodne partije (SNP) u Pljevljima i 18 članova jer su kako se navodi u prijavi naložili članovima Odbora direktora Rudnika uglja iz redova te partije Milošu Ostojiću i Tamari Cmiljanić da na današnjoj sjednici podrže izbor Milana Lekića za izvršnog direktora Rudnika uglja.

"Dana 30.10.2023. po okončanju 19. sjednice Izvrpnog odbora OO SNP-a, sačinio i potpisao Odluku koja je u prilogu Akta, kojom se između ostalog nalaže članovima Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja Milošu Ostojiću i Tamari Cmiljanić (članovi Odbora ispred SNP), da na sjednici planiranoj za dan 30.10.2023. sa početkom u 17. časova, na kojoj će se vršiti izbor izvršnog direktora Rudnika uglja - Pljevlja podrže-glasaju za izbor kandidata Milana Lekića. Kako se navodi u odluci, oduka je obavezujuća po imenovane članove Odbora direktora Rudnika uglja. Na ovaj način je Gogić i članovi Izvršnog odbora OOSNP Pljevlja počinili krivično djelo iz člana 226 KZCG.

Odluka
foto: Goran Malidžan

U slučaju da pomenuti čanovi Odbora direktora Rudnika uglja postupe u skladu sa Odlukom, molim vas da ispitate da li u njihovom postupanju postoje elementi krivičnog djela i prema istim preduzemete neophodne mjere", navodi se u prijavi.

Za ovo krivično djelo zaprijećena je novčana i kazna zatvora do jedne godine.

Grupa građana Pljevalja, predvođena predsjednikom Opštine Darijom Vranešom, okupila se ranije danas ispred upravne zgrade Rudnika uglja tražeći od Odbora direktora da izabere Lekića za izvršnog direktora najveće pljevaljske kompanije.

Lekić je jedan od 11 kandidata koji su dostavili prijavu na oglas za izbor izvršnog direktora koji je u prethodni ponedjeljak raspisao Odbor direktora Rudnika uglja.

Lekić je krajem avgusta smijenjen sa mjesta izvršnog direktora nakon što je inspekcija utvrdila da je izabran nezakonito, odnosno bez javnog oglašavanja.

Bonus video: