Belojević nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode

Dežurna tužiteljka je Petra Belojevića, uprkos snimku iživljavanja nad sugrađaninom, pustila da se brani sa slobode, rekao je "Vijestima" sagovornik uključen u istragu

16978 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Nakon saslušanja u podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu na slobodu je pušten Petar Belojević (34), osumnjičeni za brutalno prebijanje Miloša Jovanovića (34), saznaju Vijesti.

Belojević se ranije danas predao inspektorima Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, nakon čega je priveden na saslušanje u tužilaštvo.

Dežurna tužiteljka ga je, uprkos snimku iživljavanja nad sugrađaninom, pustila da se brani sa slobode, rekao je "Vijestima" sagovornik uključen u istragu.

Iz Uprave policije ranije danas saopšteno je da Belojevića terete za nanošenje teških tjelesnih povreda.

Objasnili su da je on, kako se sumnja, u noći između 7. i 8. novembra, ispred jednog lokala u centru Podgorice, fizički napao Jovanovića:

"...Na način što ga je udario staklenom flašom u predjelu glave, usljed čega je oštećeni oboren na asfaltnu podlogu, zatim mu je zadao više udaraca rukama i nogama u predjelu glave i tijela. Nakon toga, P.B. je oštećenom ponovo zadao udarac staklenom flašom u predjelu glave, a zatim i stolicom koja se nalazila u blizini, u predjelu glave i tijela. Oštećeni je ovom prilikom zadobio teške tjelesne povrede u vidu fakture nosne kosti sa dislokacijom, kao i povrede krvnog suda na glavi, a koje su konstatovane u izvještaju ljekara specijaliste u Kliničkom centru Crne Gore", kazali su iz Uprave policije.

Istakli su da je na licu mjesta je izvršen uviđaj, da su izuzeti snimci sa nadzornih kamera, prikupljena obavještenja od očevica događaja i obavljen razgovor sa oštećenim.

Bonus video: