Na GP Debeli brijeg zaplijenjeno 18 kg kokaina, uhapšen državljanin Albanije

Veća količina droge pronađena u specijalno napravljenom bunkeru ispod sjedišta vozača i suvozača

47424 pregleda 133 reakcija 24 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Uprava policije u saradnji sa Upravom prihoda i carina zaplijenila je 18 kilograma kokaina na graničnom prelazu Debeli brijeg.

"Vijestima" je izvori iz istrage rekao da je uhapšen državljanin Albanije Halili Arvid (34).

Droga je pronađena u vozilu "BMW" francuskih tablica.

"Sinoć je po operativnim podacima Uprave policije izvršena kontrola vozila u kojem je pronađeno 18 kilograma kokaina, čime je spriječeno krijumčarenje ove opojne droge u našu državu. Službenici Sektora granične policije i Sektora za borbu protiv kriminala - Odsjeka za borbu protiv droga su u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina, kontrolom vozila na graničnom prelazu pronašli i oduzeli 18 kg kokaina", piše u saopštenju Uprave policije.

kokain Debeli brijeg
foto: Uprava policije

Dodaju da su sinoć, sat nakon ponoći, pripadnici policije na graničnom prelazu Debeli brijeg, a na ulazu u Crnu Goru, kontrolisali "BMW" francuskih tablica kojim je upravljao Halili.

"Detaljnom provjerom vozila, u specijalno izrađenom bunkeru, pronađeno je i oduzeto 18 pakovanja sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain, ukupne težine oko 18 kilograma. Oduzeta droga biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru Uprave policije. Po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici A.H. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: