Lazović kaže da nije mučio škaljarce

Uhapšeni policajac saslušan u tužilaštvu

25848 pregleda 216 reakcija 37 komentar(a)
Petra Lazovića juče privode na saslušanje, Foto: Luka Zekovic
Petra Lazovića juče privode na saslušanje, Foto: Luka Zekovic

Uhapšeni policajac Petar Lazović negirao je pred tužiocem da je tokom 2020. i 2021. godine mučio uhapšene pripadnike škaljarskog kriminalnog klana, tvrdivši da je sve poslove časno i zakonito obavljao.

Prema saznanjima Vijesti, to je rekao juče tokom saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu, koje ga sumnjiči da je počinio krivično djelo - mučenje.

Lazovićevo saslušanje, na koje je priveden iz Istražnog zatvora, određeno je nakon što je tužilaštvo sprovelo dokazne radnje. Tužioci pokušavaju da identifikuje i ostale policajce batinaše.

Rukovodilac ODT Podgorica, tužilac Duško Milanović, nedavno je Vijestima odgovorio da su tom tužilaštvu, protiv nepoznatih izvršilaca formirana četiri predmeta - povodom policijske torture iz 2020. i 2021. godine.

“U jednom od tih predmeta, nakon sprovedenih dokaznih radnji, utvrđeno je da postoji osnov sumnje da je osumnjičeni P. L. izvršio krivično djelo mučenje na štetu J. M. i M. J., radi čega će se u odnosu na ovo lice sprovesti postupak. Takođe vas obavještavam da sam, kao rukovodilac, i u ostalim predmetima naložio postupajućim tužiocima da intenziviraju radnje u otkrivanju njihovih izvršilaca”, kazao je Milanović.

Mrvaljević i Jovanović još u januaru 2021. godine optužili su pripadnike tadašnjeg Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije da su ih 30. decembra 2020. tukli, maltretirali, mučili, ucjenjivali, prijetili silovanjem i ubistvom, ali i da će nauditi njihovim porodicama, tražeći da lažno svjedoče da rade za sada pokojnog Kotoranina Jovana Vukotića i da imaju zadatak da ubiju nekog kavčanina.

Među pripadnicima tog sektora u koje su uperili prst, bio je i Lazović, koji je u julu 2022. godine uhapšen zbog brojnih optužbi, među kojima je i ona da je radio za kavački kriminalni klan.

Optužbe Mrvaljevića i Jovanovića, Uprava policije odbacila je 2. januara 2021. Iz te institucije poručivali su da Lazovićeva ekipa sve čini po zakonu i da će ih predložiti za nagradu.

Na čelu Sektora u kom je djelovao policijski batinaški odred tada je bio Zoran Lazović, otac Petra Lazovića.

Bonus video: