Sindikat ASK-a pozvao Jelenu Perović i menadžment da podnesu ostavke

"Svi su se nadali da će Savjet ASK sa Momčilom Radulovićem na čelu, kao predstavnikom NVO sektora i pored naših upornih ukazivanja na propuste izvršiti kontrolu rada direktora, što mu je bila jedina bitna nadležnost. Nažalost, prevarili smo se", navodi se u saopštenju

19676 pregleda 76 reakcija 17 komentar(a)
Perović, Foto: Boris Pejović
Perović, Foto: Boris Pejović

Sindikalna organizacija Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) pozvala je direktoricu ASK Jelenu Perović i menadžment da podnesu ostavku, i da prestanu da urušavaju ugled institucije i funkcije koju obavljaju.

"Kako sačuvati nezavisnost Agencije koja je odveć zavisna? Kako sačuvati integritet institucije u kojoj direktor suspenduje 13 svojih zaposlenih bez razloga? Kako obezbijediti neselektivnost u radu kad se ne postupa po predmetima i prijavama koji ne odgovaraju njoj i njenim neformalnim šefovima? Kako obezbijediti odgovornost kada niko ne kontroliše rad direktora? Pitanja su bez odgovora od strane institucija i bez direktnog komentara domaćih i međunarodnih partnera", saopštili su iz te Sindikalne organizacije.

Oni ističu da zaposleni traže samo jednak tretman i mogućnost za rad, da stranke traže jednak tretman, ažurnost i postupanje po njihovim predstavkama, da javni funkcioneri zahtijevaju jednako postupanje.

"Sve to ostaje nemoguće u uslovima sadašnjeg funkcionisanja menadžmenta sa brojnim sumnjama u neetičku upotrebu javnih resursa bez ikakve kontrole. Svi su se u Croj Gori nadali da će brojna putovanja sa svojim prijateljima i familijom o trošku države, skupi automobili, brojni skupi telefoni i telefonski brojevi, neograničena reprezentacija, gorivo i nezakoniti maksimalni iznosi naknada dovesti do vladavine prava i poštenog postupanja. Svi su se nadali da će Savjet ASK sa Momčilom Radulovićem na čelu, kao predstavnikom NVO sektora i pored naših upornih ukazivanja na propuste izvršiti kontrolu rada direktora, što mu je bila jedina bitna nadležnost. Nažalost, prevarili smo se", kazali su oni.

U saopštenju ističu da je Perović vodila rat sa Sindikatom ASK, koji je uporno u posljednje vrijeme bespravno optuživala da šteti radu i ugledu institucije:

"Ovim putem poručujemo da se više okrene sebi i preispita svoje postupke i odluke, kako prema članovima Sindikata, tako i one koji se tiču i drugih odluka, koje su izavale lavinu prozivki u medijima. Sindikat razumije zabrinutost menadžmenta ASK u posljednje vrijeme, ali ujedno i poručuje da se mora shvatiti da im Sindikat ne može pomoći u riešavanju problema, ali može dati iskren savjet, a to je da podnesu ostavku, i da prestanu da urušavaju ugled institucije i funkcije koju obavljaju".

Bonus video: