Stručnjaci za sajber kriminal utvrdili da je Filipoviću prijetila osoba iz Smedereva sa lažnog Fejsbuk naloga

Policija je utvrdila da je tazbina Podgoričanina S.B. koji se nalazi u inostranstvu i ranije pravila lažne naloge na njegovo ime...

31664 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Filipović, Foto: Screenshot Youtube
Filipović, Foto: Screenshot Youtube

Stručnjaci za sajber kriminal uspjeli su da otkriju ko stoji iza jednog od lažnih Fejsbuk naloga sa kojeg su upućene brojne uznemirujuće prijetnje političkom analitičaru i kolumnisti Ljubomiru Filipoviću.

Prema infomacijama "Vijesti", policija je otkrila da iza jednog od naloga stoji A.M. iz Smedereva, koji je iskoristio fotografiju i ime bivšeg zeta, a potom napravio lažni FB profil sa kojeg je napisao prijetnje Filipoviću.

Policija je utvrdila da je tazbina Podgoričanina S.B. koji se nalazi u inostranstvu i ranije pravila lažne naloge na njegovo ime...

Od subote popodne, kada je Ljubomir Filipović prokomentarisao izlazak Novaka Đokovića i reprezentacije Srbije na Dejvis kup uz pjesmu „Veseli se srpski rode“, dobio je preko hiljadu uvreda i prijetnji, od kojih su pojedine i prijetnje smrću...

Užasni komentari i prijetnje upućeni su i njegovoj porodici, a dio srpskih medija su objavili uvredljive tekstove u kojima je Filipović označen kao mrzitelj i huškač.

"Bolje ne izlazi iz kuće. Spla*ino. Ciglom ću te i šakama u glavu, makar mi to bilo posljednje u životu", samo su neke u nizu brutalnih prijetnji. Pojedine su još brutalnije i veoma uznemirujuće.

Povod za talas uznemirujućih prijetnji i uvreda je taj što je Filipović uputio organizatorima Dejvis kupa komentar, skrećući im pažnju na tvit u kojem se vidi Đoković kako izlazi uz pjesmu Danice Crnogorčević.

"Stidite se Dejvis kup! Emitovanje nacionalističke pjesme koja poziva na srpsku aneksiju Crne Gore i Kosova", napisao je Filipović na Tviteru.

Nakon nekog vremena, sa zvaničnog profila Dejvis kupa je uklonjen taj snimak. Filipović je prokomentarisao da to nije dovoljno, već da treba diskvalifikovati tim Srbije zbog agresivnog nacionalizma.

Bonus video: