Advokat nije došao: Odloženo suđenje Đukiću i Sujkoviću

Sujković je nakon bjekstva uhapšen u Njemačkoj i izručen Crnoj Gori, dok je za odbjeglim Radomirom Đukićem i dalje na snazi izdata potjernica

5497 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Zbog nedolaska advokata Damira Lekića i oštećenih u Višem sudu u Bijelom Polju ni danas nije počelo suđenje Radomiru Đukiću (39) iz Berana i njegovom sugrađanininu Kenanu Sujkoviću (28), koji se terete za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja.

Ročište je odloženo na zahtjev advokata Lekića, koji je odsutan iz zdravstvenih razloga.

Sujković je nakon bjekstva uhapšen u Njemačkoj i izručen Crnoj Gori, dok je za odbjeglim Radomirom Đukićem i dalje na snazi izdata potjernica.

Prema optužnici Đukić je 5. januara prošle godine, oko 12. 40, u Ulici četvrte Crnogorske brigade u Beranama, ispred ugostiteljskog objekta "Eks", u uračunljivom stanju, pokušao da liši života Kenana i Ismeta Sujkovića, Miomira i Aleksandra Marsenića i Nina Jašarovića, koji su sjedjeli na terasi lokala "Park".

"Đukić je, u trenutku kada su ga ugledali i došli na trotar ispred lokala, u njihovom pravcu, iz pištolja nepoznate marke, kalibra 7, 65 milimetara, ispalio više projektila. Jedan od projektila pogodio je Nina Jašarovića i nanio mu tešku tjelesnu povredu a Đukić je doveo u opasnost život Radovana Davidovića, sjedio u lokalu, a koji je prošao bez povreda", piše u optužnici.

U optužnici se dalje navodi da je u pravcu Kenana i Ismeta Sujkovića, Miomira i Aleksandra Marsenića, koje je, kako se osnovano sumnja, htio da liši života, ispalio projektile, koji ih nijesu pogodili, već su samo nanijeli oštećenja na vozilima koja su bila parkirana u blizini.

Kenan Sujković se tereti da je u momentu dok je Đukić ispaljivao projektile u njihovom pravcu pokušao da liši života Đukića, ispalivši više projektila iz pištolja nepoznate marke, kalibra 9 mm, koji je neovlašćeno nosio.

Njemu se stavlja na teret da je doveo u opasnost život Iva Rabrenovića, koji se nalazio u kafe-baru "Eks", i nanio mu tešku tjelesnu povredu opasnu po život.

Suđenje je zakazano za 22. decembar.

Bonus video: