Vojinović smijenjena, Vujović na čelu unutrašnje kontrole

Šaranović je nedavno od Vojinović tražio da mu hitno dostavi informacije o dokumentima kojima se kontroliše imovina, prihodi i životni stil policajaca, podatke o njihovim autorima i o tome da li su službenici obučeni za njihovu primjenu

75371 pregleda 146 reakcija 81 komentar(a)
Olivera Vojinović, Foto: Privatna arhiva
Olivera Vojinović, Foto: Privatna arhiva

Načelnica Odjeljenja unutrašnje kontrole Uprave policije Olivera Vojinović smijenjena je sa te pozicije, saznaju "Vijesti".

Na to mjesto ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović postavio je Darka Vujovića, dosadašnjeg savjetnika u tom vladinom resoru.

Šaranović je nedavno od Vojinović tražio je da mu hitno dostavi informacije o dokumentima kojima se kontroliše imovina, prihodi i životni stil policajaca, podatke o njihovim autorima i o tome da li su službenici obučeni za njihovu primjenu.

On je u pismu konstatovao da je predlog tog akta dobio pozitivna mišljenja relevantnih organa, zbog čega tvrdi da je neophodno da ga izvijeste da li je to odjeljenje bilo uključeno u njegovu izradu, ko je činio tu grupu, kao i da li je predlog pravilnika u skladu sa GREKO preporukama.

“Koja sredstava za primjenu navedenog Pravilnika su potrebna Odjeljenju unutrašnje kontrole; da li su zaposleni u Odjeljenju unutrašnje kontrole obučeni za primjenu pravilnika; stav Odjeljenja unutrašnje kontrole po pitanju predloženog Pravilnika; da li je potrebno, sa stanovišta pozitivne prakse unutrašnje kontrole, revidirati navedeni Pravilnik. Takođe, potrebno je dostaviti podatke, uz adekvatno obrazloženje, da li Odjeljenje unutrašnje kontrole ima pristup bazama podataka, neophodnih za svoj rad, u realnom vremenu”, navodi se u dopisu Šaranovića.

Bonus video: