MUP potvrdio: Vujović novi načelnik Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije

Vujović je od 2021. obavljao dužnost glavnog inspektora - savjetnika za bezbjednost ministra unutrašnjih poslova

11427 pregleda 9 komentar(a)
Foto: MUP
Foto: MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je da je Darko Vujović imenovan za novog načelnika Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije.

Vijesti su juče objavile da je dosadašnja načelnica odjeljenja Olivera Vojinović smijenjena, a da je ministar Danilo Šaranović za njenog nasljednika imenovao Vujovića, koji je od 2021. godine obavljao dužnost glavnog inspektora - savjetnika za bezbjednost ministra unutrašnjih poslova.

MUP je u saopštenju naveo da je Vujović profesionalac sa bogatom radnom biografijom u oblasti bezbjednosti.

Dostavili su i njegovu biografiju.

Vujović je završio kriminalistiku na Višoj školi unutrašnjih poslova u Beogradu 1999. godine i diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu 2009. godine.

Karijeru je započeo 1999. godine kao inspektor u Centru bezbjednosti Podgorica, da bi od 2003. do 2006. obavljao funkciju zamjenika komandira stanice policije. Od 2006. do 2018. bio je na poziciji zamjenika rukovodioca i kasnije načelnika Jedinice za zaštitu svjedoka, a od 2018. do 2021. radio je kao pomoćnik direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Od 2021. obavljao je dužnost glavnog inspektora - savjetnika za bezbjednost ministra unutrašnjih poslova.

Bonus video: