Na ulazu u Crnu Goru uhapšen opozicioni aktivista iz Srbije

Vidaković je juče na društvenoj mreži X (bivši Tviter) objavio da je zadržan na granici po potjernici iz Srbje

26288 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Opozicioni aktivista iz Srbije, Dragan Vidaković Mrki, uhapšen je juče na ulazu u Crnu Goru. Potjernicu za njim je raspisala beogradska kancelarija Interpola.

To su Vijestima nezvanično kazali iz Uprave policije (UP) navodeći da Vidakovića u Srbiji potražuju zbog izdržavanje šestomjesečne kazne zatvora na koju je osuđen zbog krivičnog djela ucjena u pokušaju.

Vidaković je juče na društvenoj mreži X (bivši Tviter) objavio da je zadržan na granici po potjernici iz Srbje.

"Za njim je raspisana međunarodna potjernica NCB Interpol-a Beograd, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od šest mjeseci, po presudi Osnovnog suda u Jagodini zbog krivičnog djela pokušaj ucjene, kao i naloga Višeg suda u Beogradu od 12. jula 2023. godine, radi vođenja krivičnog postupka protv ovog lica, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti", navodi se u saopštenju UP.

Kako se navodi u saopštenju, Vidakoviću je od strane sudije za istragu Višeg suda u Podgorici određen ekstradicioni pritvor.

"Slijedi dalja komunikacija Ministarstva pravde Crne Gore i Ministarstva pravde Republike Srbije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: