Osumnjičenima za pljačku optičarske radnje u Podgorici određen pritvor

"Rješenjem sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici određen je pritvor prema osumnjičenima B.Z. i Ć.Ž., zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa, po pritvorskom osnovu zbog opasnosti od ponavljanja djela"

10605 pregleda 2 komentar(a)
Fotografija koju je objavila prodavnic, Foto: Tiktok/Optika Mirković
Fotografija koju je objavila prodavnic, Foto: Tiktok/Optika Mirković

Podgoričaninu Zoranu Bulatoviću (52) i Željku Ćulafiću (47) iz Andrijevice, koji su osumnjičeni da su 20. novembra obili optičarsku radnju "Optika Mirković" na Rimskom trgu u Podgoirici i iz nje ukrali naočare nabavne vrijednosti 46.900 eura, određen je pritvor.

To je saopšteno iz Osnovnog suda u Podgorici.

"Rješenjem sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici određen je pritvor prema osumnjičenima B.Z. i Ć.Ž., zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa, po pritvorskom osnovu zbog opasnosti od ponavljanja djela. Rješenjem sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici određen je pritvor prema osumnjičenima B.Z. i Ć.Ž. zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa", ističe se u saopštenju Osnovnog suda u Podgorico koje potpisuje Ivana Becić, sutkinja portparol.

U saopštenju se dodaje da osnovana sumnja proizilazi, između ostalog, i iz snimaka nadzornih kamera u okolini objekta oštećenog, na kojima se detaljno vidi putanja osumnjičenih ka objektu oštećenog, njihovo kretanje kritičnom prilikom, torbe, kese i alat koji nose.

"Takođe, na odjeći osumnjičenog Ć.Ž. se nalaze fleke nastale prilikom ulaska u objekat, budući da je prilikom obijanja zida prevrnuto bure sa bijelim tečnim mineralom koji je bio posut po podu prostorije, shodno čemu su i fleke od bijelog minerala na koljenima osumnjičenog. Kako se radi o višestruko osuđivanim licima koja su povratnici u vršenju krivičnih djela protiv imovine, te da su osnovano sumnjivi kao počinioci djela koje im se stavlja na teret, to je sudija za istragu cijenio da ove okolnosti ukazuju na realnu bojazan da bi osumnjičeni u slučaju odbrane sa slobode mogli ponoviti krivično djelo, zbog čega im je odredio pritvor u trajanju od najduže mjesec dana po ovom rješenju", piše u saopštenju.

Bonus video: