Piperović: Neka Abazović plati ovo zbog čega je optužen

"Umjesto da se ova parnica završi za dan i po ili dva, da se utvrdi na osnovu čega je Abazović rekao to što je rekao o Lazoviću, mi smo danas došli do toga da se 15 kg prepiske sa Skaj aplikacije dostavilo sudu, koja nema dodirnih tačaka sa tužiocem", rekao je Piperović

33738 pregleda 21 reakcija 20 komentar(a)
Lazović i Piperović dolaze na suđenje, Foto: Samir Adrović
Lazović i Piperović dolaze na suđenje, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 08.12.2023. 14:55h

Pravni zastupnika bivšeg zamjenika direktora Uprave policije Zorana Lazovića, advokat Zoran Piperović kazao je da se na suđenju nije desilo ništa novo.

On je to rekao novinarima nakon današnjeg ročišta u Osnovnom sudu u Ulcinju, po tužbi Lazovića protiv bivšeg premijera Dritana Abazovića.

"Umjesto da se ova parnica završi za dan i po ili dva, da se utvrdi na osnovu čega je Abazović rekao to što je rekao o Lazoviću, mi smo danas došli do toga da se 15 kg prepiske sa Skaj aplikacije dostavilo sudu, koja nema dodirnih tačaka sa tužiocem", kazao je Piperović navodeći da se protivio tome ali da je sud ostavio da odluči naknadno da li će to prihvatiti ili ne.

"Ništa, dakle nije bilo spektakularno, ništa novo osim one opšte priče o Lazoviću. Više je pričao o Petru Lazoviću (sin Zorana Lazovića) nego o tužiocu, više se bavio kavačkim klanom nego onim što je rekao. Ima nešto znate u životu kad nekome nešto ne možete da utuvite u glavu što je elementarno sociološki realno", kazao je Piperović.

Naveo je da je Abazović danas rekao da će vrijeme da pokaže ono što je kazao.

"Dakle, vrijeme će da pokaže da li je Zoran Lazović švercer kokaina i cigara. Dok vrijeme pokaže, neka on plati ovo zbog čega je optužen. Pa kad vrijeme pokaže, ako pokaže, Zoran Lazović će da odgovara pred nadležnim organima Crne Gore. A ja vam kažem naravno da neće", kazao je Piperović.

Pred ulcinjskim sudom, nalazi se šest tužbi koje je Piperović podnio protiv Abazovića kao pravni zastupnik Lazovića, biznismena Ranka Ubovića, njegove kompanije "Bemax" i bivšeg suvlasnika te kompanije Aleksandra Mijajlovića.

Tužbe protiv Abazovića, pravni zastupnik Ubovića i Lazovića, podnio je „zbog toga što je premijer u više navrata iznio niz optužbi na njihov račun, a između ostalog, da su "planirali njegovu likvidaciju"...

Tokom pripremnog ročišta 22. juna ove godine pred sudijom Jovanom Jovanovićem, donijeta je odluka da se zbog ekonomičnosti postupka dvije parnice spoje u zajednički predmet.

Tada su se u sudnici pojavili Ubović i Lazović sa advokatom Zoranom Piperovićem, dok su premijera zastupali punomoćnici Gzim Hadžibeti i Petar Martinović jer su, kako je objasnio advokat, smatrali da nije bio potrebno njegovo prisustvo tokom pripremnog ročišta.

Ubović i Lazović tuže premijera za naknadu nematerijalne štete, kojom traže po 21.000 eura naknade zbog povrede prava ličnosti.

Piperovića pretresali na ulazu u Sud

Zoran Piperović protestovao je što je danas, kako je kazao, prvi put u 43 godine karijere, pretresen na ulazu u Osnovni sud.

"Prije svega, imam pitanje za ministra (unutrašnjih poslova Danila) Šaranovića i za direktora Terzića. A pitanje glasi: Ko je naredio da pripadnice uprave policije danas meni pretresaju tašnu, po prvi put u mojoj karijeri, koja traje 43 godine. Ako mi je neko pretresao tašnu, a jeste, to znači da su elementarno sumnjali da mogu donijeti pištolj, bombu ili nešto drugo što bi moglo da naškodi, napravi štetu ili ugrozi život bivšeg premijera Abazevića. To je toliko budalasto, toliko neprofesionalno, toliko nepoznato u praksi okolnih zemalja ili cijele Evrope da mislim da bi neko trebali u Ministarstvu unutrašnjih poslova da se zastidi”, kazao je Piperović.

Naveo je da je ušao sa tri advokata ali da je samo njegova tašna bila pretresena.

“Dakle, pitam Šaranovića opet, ko je naredio, neka provjeri u UP. Predlažem mu, ako nema odgovora, da me sledeći put pozovu u stanicu policije da im otvorim tašnu, da pogledaju šta imam pa tek onda da dođem u sud. Toliko o toj ozbiljnosti i o kojoj ću nešto opširnije ovih dana”, kazao je Piperović.

Bonus video: