Za vikend uhapšena 51 osoba zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Policija je za vikend podnijela 169 prekršajnih prijava, izdala 1.044 prekršajna naloga, oduzela 23 para registarskih oznaka i isto toliko vozila isključila iz saobraćaja

2603 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tokom prethodnog vikenda na crnogorskim putevima evidentirane su 32 saobraćajne nezgode, u kojima je jedna osoba zadobila teške, a 10 osoba lake tjelesne povrede.

"U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 169 prekršajnih prijava, izdali 1.044 prekršajna naloga, oduzeli 23 para registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja, dok su lišili slobode 51 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od čega izdvajamo 15 vozača lišenih slobode u Podgorici i po šest u Nikšiću i Kotoru", saopštila je Uprava policije.

Kako navode, Ž.I. (46) je u Podgorici vozio automobil kojem je istekla saobraćajna dozvola i izazvao udes sa materijalnom štetom. Utvrđeno je i da je vozio sa 3,15 promila alkohola u krvi, nakon čega je uhapšen.

U Podgorici je uhapšen i V.Đ. (31) koji je vozio auto kojem je istekla saobraćajna dozvola, sa 1,12 promila alkohola u krvi, kao i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. On je tom prilikom izazvao udes sa materijalnom štetom u ulici Partizanski put.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u Podgorici je uhapšen i vozač N.G. (27).

Hercegnovska policija uhapsila je J.A. koja je vozila sa 3,01 promila alkohola u krvi. Sud za prekršaje ju je osudio na 15 dana zatvora.

U Nikšiću je policija uhapsila R.S. (43) koji je vozio sa 2,13 promila alkohola u krvi, kao i B.J. (46) koji je vozio sa dva promila alkohola u krvi.

"Osim toga, imajući u vidu da je u 'Službenom listu Crne Gore' 27.10.2023. godine objavljena Naredba o vremenskom periodu i putu odnosno dijelovima puta na kojima je obavezna upotreba pneumatika za zimsku upotrebu, a koja se primjenjuje u vremenskom periodu od 15. novembra 2023. godine do 1. aprila 2024. godine, apelujemo na sve vozače da poštuju zakonske odredbe u ovoj oblasti i da vozila sa kojima upravljaju u zimskom periodu budu opremljena za zimske uslove vožnje, čime će doprinijeti, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju", saopštila je policija.

Bonus video: