Šćepanović potpisao Deklaraciju o namjeri uspostavljanja funkcije 24/7 i mehanizma za brzi odgovor za Radnu grupu za ZB

5339 pregleda 0 komentar(a)
Šćepanović, Foto: Uprava policije
Šćepanović, Foto: Uprava policije

Lazar Šćepanović vršilac dužnosti pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala je ispred delegacije Uprave policije potpisao Deklaraciju o namjeri uspostavljanja funkcije 24/7 i mehanizma za brzi odgovor za Radnu grupu za Zapadni Balkan, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Šćepanović i Gordana Milutinović, vršiteljka dužnosti načelnice Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL – EUROPOL – SIRENE prisustvuju Konferenciji o uspostavljanju funkcije 24/7 i mehanizma za brzi odgovor za Radnu grupu za Zapadni Balkan u Rimu.

"Konferenciju je organizovao Centralni direktorat kriminalističke policije MUP-a Republike Italije i Kriminalističko – obavještajne službe Federalnog MUP-a Republike Austrije, a uz podršku IPA III projekta – Podrška Evropske unije u jačanju borbe protiv krijumčarenja migranata i trgovine ljudima na Zapadnom Balkanu", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Deklaracija predstavlja model saradnje strana potpisnica u zajedničkim aktivnostima, a u cilju savezništva i podrške efikasnom i djelotvornom partnerstvu kako bi se realizovali ciljevi i obaveze vezane za borbu protiv krijumčarenja migranata.

"Na marginama konferencije v.d pomoćnik Šćepanović se sastao sa zamjenikom generalnog direktora policije Republike Italije i koordinatorom Uprave za istrage Antimafije, Raffaeleom Grassijem, gdje je bilo riječi o budućoj saradnji i podršci Italije u poboljšanju kapaciteta crnogorske policije u borbi protiv organizovanog kriminala prema italijanskom modelu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: