VIDEO Hapšenje Mladena Samardžije, osumnjičenog saradnika "kavačkog klana"

Samardžija je uhapšen u akciji "Tokio", koju je organizovala Uprava za organizovani i teški kriminalitet i Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) MUP-a Republike Srpske

20170 pregleda 13 komentar(a)
Detalj sa snimka, Foto: Printscreen
Detalj sa snimka, Foto: Printscreen

Jedan od najtraženijih bjegunaca u Еvropi Mladen Samardžija (33) uhapšen je prekjuče u akciji policije na Jahorini u Bosni i Hercegovini (BiH).

Kako prenosi bosansko-hercegovački medij ATV Banja Luka, Samardžija je predat Tužilaštvu BiH.

Taj medij je objavio i video snimak hapšenja Samardžije, osumnjičenog saradnika "kavačkog klana".

Kako se može vidjeti na snimku, naoružani policajci pritrčavaju automobilu i iz njega izvlače Samardžiju.

On je uhapšen u akciji "Tokio", koju je organizovala Uprava za organizovani i teški kriminalitet i Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) MUP-a Republike Srpske.

Uhapšen je zbog sumnje da je umiješan u trgovinu narkoticima.

"Akcija 'Tokio' sprovedena je pod nadzorom Tužilaštva BiH na području Istočnog Sarajeva s ciljem hapšenja člana organizovane kriminalne grupe koji se u prethodnom periodu bavio preprodajom opojne droge kokain. Radi se o M.S, državljaninu Republike Slovenije i BiH, za kojim je raspisana Interpolova potjernica Slovenije za krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga", naveli su iz MUP-a Srpske.

Osim Samardžije privedena je i Tijana Tegeltija, bivša supruga bivšeg predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milana Tegeltije, piše ATV.

U akciji je pronađen i privremeno oduzet novac u iznosu 3.300 evra i 1.800 konvertibilnih maraka, šest mobilnih telefona, tri pištolja, 189 komada municije različitog kalibra, rokovnici sa evidencijama i zabilješkama za koje se sumnja da se odnose na prodaju opojne droge, dva skupocjena ručna sata, bankovne kartice, smeđa biljna materija koja asocira na opojnu drogu hašiš bruto mase 12 grama, dok je oduzeto pet automobila.

ATV navodi da je za Samardžijom Slovenija raspisala međunarodnu potjernicu jer je nedostupan pravosudnim organima te zemlje koji ga potražuju radi vođenja postupka za organizovani kriminal i trgovinu narkoticima, a za ista djela osumnjičen je i u BiH.

Bonus video: