Za vikend 45 udesa, poginula jedna osoba, uhapšena 44 vozača

Petnaest vozača uhapšeno u Podgorici, sedam u Nikšiću, pet u Budvi, četiri u Baru...

7351 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tokom vikenda evidentirano je 45 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice poginulo, dva lica su zadobila teške, i 11 lica lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Prema riječima policije tokom vikenda saobraćajna policija je podnijela 140 prekršajnih prijava i izdala 965 prekršajnih naloga, kako kažu, oduzela je 14 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

Oni su istakli da je policija uhapsila 44 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, od čega su, kako kažu, 15 uhapšeno u Podgorici, sedam u Nikšiću, pet u Budvi i četiri u Baru

"Apelujemo na sve vozače da poštuju zakonske odredbe, napominjući da je na snazi Naredba o vremenskom periodu i putu odnosno dijelovima puta na kojima je obavezna upotreba pneumatika za zimsku upotrebu, a koja se primjenjuje u vremenskom periodu od 15. novembra 2023. godine do 1. aprila 2024. godine", dodali su iz policije.

Iz UP-a su naglasili da vozila kojima se upravlja u zimskom periodu moraju biti opremljena za zimske uslove vožnje, čime će se, kako kažu, doprinijeti, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju

Bonus video: