Milan Knežević: Moj brat nije akter tuče, niti potezanja vatrenog oružja, nadležni da sprovedu punu istragu

"Tužilaštvo ga tereti zbog verbalnog incidenta sa pripadnikom UP koji je bio u civilu i koji ga je legitimisao"

12772 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević kazao je da njegob brat, Mirko, nije akter nikakve tuče, niti potezanja vatrenog oružja.

"Vijesti" su ranije danas objavile da je Mirko Knežević uhapšen zbog sumnje da je napao policajca na dužnosti Jovana Mugošu. To je "Vijestima" potvrđeno nezvanično iz Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) Podgorica.

"Mirko Knežević, moj rođeni brat, nakon saslušanja u ODT-u pušten je na slobodu, nije akter nikakve tuče, niti potezanja vatrenog oružja. Tužilaštvo ga tereti zbog verbalnog incidenta sa pripadnikom UP koji je bio u civilu i koji ga je legitimisao", naveo je Knežević u saopštenju.

On je pozvao nadležne da sprovedu punu istragu u cilju utvrđivanja istine.

"I da ukoliko se utvrdi da je moj brat počinio bilo kakvo krivično djelo za isto i odgovara u skladu sa KZ–om Crne Gore, iako u svom dosadašnjem životu ni prekršajno nije bio kažnjen. Takođe, očekujem da ukoliko se u ovom slučaju utvrdi da su pojedini pripadnici UP prekoračili svoja ovlašćenja i zloupotrijebili službeni položaj budu na isti način tretirani od nadležnih organa".

Bonus video: