UP: Krivična prijava protiv carinika, nezakonito umanjio obračun carinskog duga

Policija podnijela krivičnu prijavu i protiv brokera M.Ž. jer je pribavio protivpravnu imovinsku korist od skoro 10 hiljada eura

10636 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, protiv zaposlenog u Upravi prihoda i carina I.L. (43), zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Iz Uprave policije naveli su da se sumnja da je I.L. izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret tako što je, dok se nalazio na svom radnom mjestu u Carinarskoj ispostavi Vraćenovići 18. juna ove godine, izvršio kontrolu jednog teretnog vozila kojim je upravljalo lice iz Pljevalja, gdje je nakon izvršene kontrole licu izdao dokument u koji je unio netačne podatke, odnono, umanjio je ovom licu obračun carinskog duga, pri čemu je kontrolisano lice platilo na ime carine manji novčani iznos od onoga koje je shodno propisima trebao.

Policija je podnijela je krivičnu prijavu protiv M.Ž. (41), ovlašćenog brokera u jednom investicionom društvu, zbog sumnje da je kao ovlašćeni broker u tom društvu izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

"... na način što je na tržištu kapitala nezakonito raspolagao, odnosno trgovao i otuđio finansijske instrumente (akcije) klijenata ovog društva, a sve bez znanja i naloga istih, te je na taj način za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 12.900 eura", navodi se u saopštenju.

Bonus video: