Raspisani oglasi za izbor predsjednika Apelacionog suda, viših sudova u Podgorici i Bijelom Polju...

Larisa Begović v.d. predsjednica Višeg suda za prekršaje, Željko Raičević v.d. predsjednik Osnovnog suda u Danilovgradu

3662 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sudski savjet je na današnjoj sjednici konstatovao prestanak sudijske funkcije predsjedniku Višeg suda za prekršaje Milivoju Rašoviću, predsjednici Osnovnog suda u Danilogradu Milici Jovović, sudiji Privrednog suda Faruku Mušoviću, sudiji Osnovnog suda u Podgorici Draganu Šćepoviću i sudiji Suda za prerkšaje u Podgorici Rajku Raduloviću, na lični zahtjev.

Konstatovan je i prestanak sudijske funkcije Ivanu Popoviću, usljed smrti.

Savjet je za vršioca dužnosti predsjednika Višeg suda za prekršaje odredio Larisu Begović, sutkinju tog suda, a za vršioca dužnosti predsjednika Osnovnog suda u Danilovgradu određen je sudija tog suda Željko Raičević.

Konstatovana je ostavka sudije Vesne Pean na mjesto zamjenika Disciplinskog tužioca, navodi se u saopštenju.

Sudski savjet je, na predlog Opšte sjednice Vrhovnog suda, imenovao sutkinju Apelacionog suda Dijanu Radulović za Disciplinskog tužioca.

Takođe, Savjet je donio odluku o izboru i raspoređivanju Milene Medojević za sutkinju Suda za prekršaje u Podgorici.

Savjet je usvojio Plan slobodnih sudijskih mjesta za 2024/2025. godinu. Na osnovu člana 12 Poslovnika Sudskog savjeta usvojen je godišnji Plan redovnih sjednica Sudskog savjeta za 2024. godinu; Utvrđen je Plan klasifikacionih oznaka u Sekretarijatu Sudskog savjeta za period od 1. januara do 31. decembra 2024. godine i donijeta je Odluka o visini naknade članovima komisija, vijeća i radnih grupa u narednoj godini.

Savjet je dao mišljenje i saglasnost na broj utvrđenih radnih mjesta u Pravilniku o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Osnovnom sudu u Beranama V su.br.353/23 od 2. novembra ove godine.

Donijete se odluke o raspisivanju javnih oglasa za izbor predsjednika Apelacionog suda, predsjednika viših sudova u Podgorici i Bijelom Polju, Višeg suda za prekršaje Crne Gore, predsjednika Osnovnog suda u Podgorici, kao i odluke o raspisivanju javnih oglasa za izbor 20 kandidata za sudije osnovnih sudova i jednog kandidata za sudiju Privrednog suda.

Takođe donijeta je odluka o raspisivanju internog oglasa za popunjavanje upražnjenog sudijskog mjesta u Osnovnom sudu u Podgorici.

Bonus video: