Uhapšeni policajac i još tri osobe: Osumnjičeni za šverc 2,5 tone kokaina

Državni tužilac i portparol SDT Vukas Radonjić saopštio je Vijestima da će krivična prijava biti podnijeta protiv još dvije osobe

114612 pregleda 69 reakcija 69 komentar(a)
Privođenje Kovačevića, Foto: Boris Pejović
Privođenje Kovačevića, Foto: Boris Pejović

Zbog sumnje da su učestvovali u krijumčarenju više od 2,5 tone kokaina i 59 kilograma metamfetamina jutros su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) uhapšeni policajac Zoran Kovačević i crnogorski državljani Nenad Novović, Nedeljko Brkan i Milovan Burić.

Lisice na ruke stavili su im pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja - zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Privođenje Burića
Privođenje Burićafoto: Boris Pejović

To je Vijestima saopštio državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić, koji je objasnio da će krivična prijava biti podnijeta protiv još dvije osobe, od kojih se za jednom traga, a druga je na izdržavanju kazne zatvora zbog drugog krivičnog djela.

Privođenje Novovića
Privođenje Novovićafoto: Boris Pejović

Prema informacijama Vijesti, Kovačević je uhapšen jutros u stanici granične policije u Baru.

Brkan
Brkanfoto: Boris Pejović

"Iz dokaza koje je prikupilo Specijalno državno tužilaštvo, u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem, a uz pomoć Nacionalne kriminalističke agencije Ujedinjenog kraljevstva (NCA) i Agencije Evropske Unije sa saradnju organa za sprovođenje zakona - EUROPOL, proizilazi da su lica lišena slobode, sa jednim, koji je na izdržavanju kazne i jednim za kojim se traga, tokom 2020. i 2021. godine, postali članovi kriminalne organizacije formirane radi krijumčarenja opojnih droga, pa su, u više navrata, djelujući u okviru kriminalne organizacije, prokrijumčarili ukupno 2.563 kg kokaina i 59 kg metamfetamina, brodovima od Južne Amerike do Evrope i od Evrope do Australije", objasnio je tužilac Radonjić.

On je istakao da je u toku pretresanje stanova i drugih prostorija uhapšenih, na više lokacija:

"Radi pronalaska i drugih dokaza i tragova krivičnih djela, dok će lišeni slobode, u zakonskom roku, biti sprovedeni u Specijalno državno tužilaštvo, radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih".

Bonus video: