Vesna Vučković povukla kandidaturu za predsjednicu Vrhovnog suda

Ona je to učinila na Opštoj sjednici Vrhovnog suda, na kojoj je sudije najveće sudske instance trebalo da tajnim glasanjem odluče da li da joj daju dvotrećinsku podršku, te da kao njihov predlog dođe do Sudskog savjeta

24621 pregleda 63 reakcija 24 komentar(a)
Vesna Vučković, Foto: Boris Pejović
Vesna Vučković, Foto: Boris Pejović

Vršiteljka dužnosti predsjednice Vrhovnog suda Vesna Vučković povukla je kandidaturu za preuzimanje najvažnije fotelje u sudskoj grani vlasti.

Ona je to učinila na Opštoj sjednici Vrhovnog suda, na kojoj je sudije najveće sudske instance trebalo da tajnim glasanjem odluče da li da joj daju dvotrećinsku podršku, te da kao njihov predlog dođe do Sudskog savjeta.

Vučković je u septembra 2021. godine preuzela v.d. mandat, a 4. jula ove godine je podnijela kandidaturu Sudskom savjetu za najvažniju fotelju u sudskoj grani vlasti.

"Vučković je svoju odluku obrazložila stavom da je to njen lični čin. Uoči glasanja, sutkinja Vučković, koja je bila i jedini kandidat koji se prijavio na konkurs, trebalo je Opštoj sjednici da predstavi Program rada za predsjednika Vrhovnog suda", saopštio je taj sud.

Bonus video: