Pokret Evropa sad: Hapšenja po nalogu SDT-a dokaz da je Abazović govorio neistine

"Iako je uloga odgovorne izvršne vlasti da obezbijedi uslove za bolji rad SDT-a, u periodu vladavine poslanika Abazovića imali smo pravilo da je bivši premijer u javnosti paradirao i bez izuzetka prisvajao tuđe zasluge, ne mareći u kakvim uslovima radi SDT"

16440 pregleda 29 reakcija 28 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Pokret Evropa sad (PES) saopštio je da hapšenja koja se sprovode po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) su "dokaz" da je poslanik Građanskog pokreta URA i bivši premijer Dritan Abazović "širio neistine kada je javnosti slao panične poruke da će se njegovom selidbom u opoziciju zaustaviti borba protiv organizovanog kriminala i korupcije".

Zbog šverca cigareta, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili su Đorđija Pavićevića, dvoje službenika Uprave prihoda i carina I.K. i V.Đ. i bivšeg zaposlenog u Pavićevićevoj firmi N.K.

"Iako je uloga odgovorne izvršne vlasti da obezbijedi uslove za bolji rad SDT-a, u periodu vladavine poslanika Abazovića imali smo pravilo da je bivši premijer u javnosti paradirao i bez izuzetka prisvajao tuđe zasluge, ne mareći u kakvim uslovima radi SDT. Zato vjerujemo da će nova Vlada imati drugačiji odnos i prije svega dati konkretnu podršku svim organima koji imaju ključnu ulogu u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Uvjereni smo da će se i ubuduće nastaviti borba protiv organizovanog kriminala i korupcije na zadovoljstvo svih građana Crne Gore", navodi se u saopštenju Pokreta Evropa sad.

Bonus video: