Dejan Knežević izlazi iz pritvora

Odluku je donio Apealcioni sud, koji je uvažio žalbu Kneževićevog branioca, advokata Borivoja Đukanovića

35899 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Privođenje Kneževića, Foto: Luka Zeković
Privođenje Kneževića, Foto: Luka Zeković

Bivši pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević izaći će iz pritvora nakon što Uprava za katastar stavi teret na imovinu kojom su njegovi prijatelji jemčili da taj Podgoričanin neće bježati, potvrđeno je Vijestima.

Takvu odluku donio je Apealcioni sud, koji je uvažio žalbu Kneževićevog branioca, advokata Borivoja Đukanovića.

Specijalno državno tužilaštvo tereti Kneževića da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i dva krivična djela odavanje tajnih podataka.

Đukanović je Vijestima potvrdio da je Apelacioni sud usvojio žalbu odbrane izjavljenju protiv rješenja Višeg suda u Podgorici - koji je odbio predlog odbrane za prihvatanje jemstva, a posledično i ukidanje pritvora istom.

"Ovo je u svemu zakonita odluka, jer nijedna činjenica, niti pravni razlog, ne upućuje, a što je Apelacioni sud pravilno cijenio, da bi se okrivljeni Dejan Knežević puštanjem na slobodu dao u bjekstvo, što je konkretizovano žalbom odbrane", rekao je advokat Đukanović.

"U najčvršćem sam (i ljudski i profesionalno) uvjerenju da će okrivljeni Dejan Knežević u svakom trenutku,biti dostupan nadležnom sudu,do pravosnažnog okončanja postupka", rekao je on.

Bonus video: