Uprava policije: Vozači odgovornim ponašanjem da sami doprinesu svojoj i ukupnoj bezbjednosti u saobraćaju

"Uprava policije skreće pažnju, da u bilo kojoj drugoj državi na svijetu pa ni u Crnoj Gori, ne postoji objektivna ni realna mogućnost, da na svakoj kritičnoj ili manje opasnoj dionici puta bude prisutan policijski službenik, kako bi vozači, zbog straha od eventualne kazne, usporili vožnju i prilagodili svoje ponašanje u saobraćaju"

13118 pregleda 154 reakcija 38 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uprava policije apelovala je na sve vozače, da svojim odgovornim ponašanjem sami doprinesu svojoj i ukupnoj bezbjednosti u saobraćaju i smanjenju broja nezgoda sa najtežim posljedicama.

"I pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, akcija, pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju i brojnih apela, na putevima u Crnoj Gori se u prethodna dva dana dogodio veći broj saobraćajnih nezgoda, u kojima su život izgubile nažalost, čak četiri osobe. Uprava policije skreće pažnju, da u bilo kojoj drugoj državi na svijetu pa ni u Crnoj Gori, ne postoji objektivna ni realna mogućnost, da na svakoj kritičnoj ili manje opasnoj dionici puta bude prisutan policijski službenik, kako bi vozači, zbog straha od eventualne kazne, usporili vožnju i prilagodili svoje ponašanje u saobraćaju", piše u saopštenju Uprave policije.

Dodaju da posebno zabrinjava veliki broj vozača koji su kontrolisani i zatečeni da upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

"Zbog toga, još jednom apelujemo na sve vozače, da vozilom upravljaju samo na način koji je bezbjedan po njih, njihove saputnike i ostale učesnike u saobraćaju. Posebno apelujemo na roditelje, da kategoriji mladih vozača (vozači do 24 godine), skrenu pažnju na poštovanje saobraćajnih propisa i bezbjedno i sigurno upravljanje vozilom. Policijski službenici će i u narednom periodu u okviru realnih mogućnosti, nastojati da svojim aktivnostima, doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, ali još jednom apelujemo na sve vozače, da svojim odgovornim ponašanjem i sami doprinesu svojoj i ukupnoj bezbjednosti u saobraćaju i smanjenju broja nezgoda sa najtežim posljedicama", zključuje se u saopštenju.

Bonus video: