Slovinić: Namjestili su mi i presudu i robiju

Budvanin tražio od nadležnih da hitno ispitaju "fingirani sudski postupak" u kom je osuđen na dvije godine zatvora i kazne sve one koji su, kako tvrdi, učestvovali u toj namještaljci, ali i da istraže kako su ga nezakonito pokušali smjestiti u zatvor

40125 pregleda 110 reakcija 57 komentar(a)
Slovinić, Foto: Facebook
Slovinić, Foto: Facebook

Budvanin Goran Slovinić tražio je od nadležnih da hitno ispitaju "fingirani sudski postupak" u kom je osuđen na dvije godine zatvora i kazne sve one koji su, kako tvrdi učestvovali u toj namještaljci, ali i da istraže kako su ga nezakonito pokušali smjestiti u zatvor...

On je to kazao Vijestima, komentarišući prepisku bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije Enisa Bakovića i Vesne Medenice, a u kojoj policajac uoči parlamentarnih izbora 2020. godine od nekadašnje predsjednice Vrhovnog suda traži da Budvanina hitno pošalje na izdržavanje kazne "jer rovari sa opozicijom"...

"Veoma je bitno da se čitav slučaj ispita i po zakonu kazne svi koji su učestvovali u tom fingiranom procesu. Nakon dvije oslobađajuće presude u rekordnom roku sam osuđen i to zbog toga što sam se branio od čovjeka koji je došao u moju kuću da baci bombu i ubije me. Da sam kriv, osudila bi me sutkinja Vesna Pean, koja je rigorozna. Ali nisam kriv i kada sam oslobođen, Medenica je u dosluhu sa sudijom Apelacionog suda Zoranom Smolovićem, prvo ponovo otvorila pretres u kom sam osuđen, a onda je to sama i potvrdila odlučujući o žalbi mojih advokata", kazao je on.

Rekao je da su ga "kriminalci iz tadašnjeg vrha policije" i bivša predsjednica Vrhovnog suda "utamničili dvije godine", a ne samo dogovarali kada će ići na izdržavanje kazne.

"Prije nego je tražio od Medenice da me pošalje na izdržavanje zatvorske kazne, Baković je od Medenice zahtijevao da me osude i da to sve učini prije 30. avgusta 2020. godine. U tom kriminalnom policijskom-sudskom lancu nedostaje ime sudije Apelacionog suda Zorana Smolovića, koji me je na urgenciju Medenice osudio dvije godine zatvora, u postupku za koji sam dva puta oslobođen u Višem sudu. Nakon žalbe mojih advokata, u Vrhovnom sudu dočekala me Medenica kao predsjedavajuća vijeća sudija i potvrdila mi kaznu. Tražim od institucija sistema da u hitnom postupku ispitaju ovaj slučaj i kazne po zakonu sve koji su učestvovali u namještaljkama", kazao je on.

Vijesti su danas objavile prepisku Bakovića i Medenice, iz koje se vidi da policajac od sutkinje 12. i 18. avgusta 2020. godine traži da Budvanina pošalje u zatvor - "jer rovari sa opozicijom"...

"Šta radite? Znam da je vrijeme godišnjih odmora, ali sam htio da vidim šta je sa onom presudom za Slovinića iz Budve. Značilo bi nam da ga maknemo sa ulice prije 30", piše pomoćnik direktora Uprave policije.

Kako se navodi u prepiskama iz telefona Medenice oduzetog nakon njenog hapšenja, ona mu odgovara da je presuda urađena i otpremljena, kao i da će o tome vidjeti sa kolegama iz Kotora, jer oni upućuju na izvršavanje kazne zatvora.

"Nije im stigla u Kotor, barem tako kaže predsjednik Suda. Molim vas da to vidimo. Jer nam ovaj dolje rovari sa opozicijom", piše on.

Od šefice crnogorskog pravosuđa tada dobija obećanje da će sve poslati sjutradan.

Baković i 18. avgusta traži od Medenice da se čuju oko Slovinića...

Četiri mjeseca prije nego je Baković tražio od Medenice da Slovinića "sklone" u spuški zatvor, taj Budvanin je odlukom Apelacionog suda osuđen na dvije godine zatvora, jer je sredinom maja 2013. godine u svom restoranu "San Marino" umišljajno pokušao ubiti Podgoričanina Andreja Brkovića.

Sudije tog suda tada su preinačile odluku kojom je Slovinić bio oslobođen, a potvrdili je u dijelu kojom je Brković osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog optužbi da je ispalio tri hica prema Budvaninu koji je sa prijateljima gledao fudbalsku utakmicu.

Bonus video: