Šaranović o incidentu u Zelenici: Uprava policije pokazala visok nivo profesionalizma i efikasnosti

"Ovaj događaj, koji je na prvi pogled mogao biti interpretiran kao napad na nacionalnoj osnovi, zapravo je bio rezultat situacionog događaja u saobraćaju"

22676 pregleda 35 reakcija 36 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović kazao je da Uprava policije pokazala visok nivo profesionalizma i efikasnosti u rasvjetljavanju incidenta u Zelenici.

Uprava policije je saopštila da je identifikovala tri osobe osumnjičene da su na magistralnom putu u mjestu Zelenika napale državljane Albanije. Dodali su i da je prema za sada raspoloživim informacijama, povod za incident bio događaj u saobraćaju.

"Od momenta upoznavanja sa slučajem bio sam sve vrijeme u komunikaciji sa albanskim ministrom umutrašnjih poslova, Taulantom Bala, kome sam prenio jasnu poruku da su državljani Albanije bezbjedni i da ćemo učiniti sve da se počinioci pronađu. Ovaj događaj, koji je na prvi pogled mogao biti interpretiran kao napad na nacionalnoj osnovi, zapravo je bio rezultat situacionog događaja u saobraćaju. To pokazuje važnost temeljnog i nepristrasnog istraživanja prije donošenja bilo kakvih zaključaka", saopštio je Šaranović.

Brze i efikasne akcije policije u identifikaciji i procesuiranju osumnjičenih, kako je dodao, ključne su u održavanju zakona i reda, kao i u jačanju povjerenja javnosti u bezbjednosne snage.

"Ovakvi događaji su prilika da pokažemo našu posvećenost principima pravde, jednakosti i profesionalizma u svim aspektima državne uprave. Ponosan sam na rad pripadnika naše policije i njihovu posvećenost zaštiti svih građana i turista, bez obzira na njihovu nacionalnost ili porijeklo. Zahvaljujem službenicima policije na efikasnoj reakciji u ovom slučaju, ali i na ukupnom naporu tokom prazničnih dana, na održavanju javnog reda i mira širom države", piše u saopštenju.

Bonus video: