Nezavisni sindikat policije: Rješenje o premještaju Rmandića iz Herceg Novog u Bijelo Polje poništeno

"Sva dvoličnost i licemjerstvo donosilaca ove nezakonite odluke ali i onih koji su u tome učestvovali najbolje se ogleda ovih dana kada oni koji su sve radili da upropaste policijsku organizaciju danas pokazuju najveću brigu za nas ukazujući šta bi sve trebalo da se popravi"

15329 pregleda 110 reakcija 35 komentar(a)
Rmandić, Foto: Slađan Fatić
Rmandić, Foto: Slađan Fatić

Rješenje o premještaju policajca Igora Rmandića iz Herceg Novog u Bijelo Polje je poništeno.

To je saopšteno iz Nezavisnog sindikata policije, čiji je predsjednik Rmandić.

Dodaje se da se Rmandić "vraća na rad tamo gdje je živio i radio prethodnih 27 godina".

"Potvrdom da je pomenuto rešenje o rasporedu nezakonito i njegovim poništenjem potvrdilo se ono na šta smo ukazivali od samog početka. Potpuno ignorisanje zakona, primjena čistog pravnog nasilja i nevjerovatna količina bahatosti prethodnog menadžmenta Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova su konačno razobličeni i suočeni sa pravom i pravdom. Osionost prethodne garniture koja je rukovodila MUP-om i Upravom policije najbolje se odslikava u potpunom ignorisanju argumentacije mnogobrojnih pravnika, advokata, sindikata iz zemlje, okruženja ali i Evrope i Svijeta koji su ukazivali na nezakonitosti prilikom donošenja rešenja o rasporedu u mjesto udaljeno više od 250 kilometara od mjesta stanovanja", piše u saopštenju.

Dodaju da ni tto što je Međunarodna konfederacija sindikata, u pismu upućenom tadašnjoj Vladi, NUP-u i Upravi policije, jasno upozorila da bi ovakvo postupanje prema sindikalnim predstavnicima moglo biti prepreka u pristupnim pregovorima Crne Gore sa Evropskom unijom "nije osvijestilo 'čuvare države i demokratije' već su ličnu sujetu, ostrašćenost i mržnju stavili ispred interesa države Crne Gore i svakog njenog građanina".

"Sva dvoličnost i licemjerstvo donosilaca ove nezakonite odluke ali i onih koji su u tome učestvovali najbolje se ogleda ovih dana kada oni koji su sve radili da upropaste policijsku organizaciju danas pokazuju najveću brigu za nas ukazujući šta bi sve trebalo da se popravi. Oni, u stvari, samo izmišljaju 'rupu na saksiji' jer je Nezavisni sindikat policije Crne Gore te iste zahtjeve i predloge imao od samog osnivanja i zbog toga smo bili progonjeni, diskriminisani, unižavani. Protiv naših članova je vršen otvoreni, neskriveni mobing a sve u cilju gušenja sindikalnog aktivizma i zaštite njihovih ličnih interesa. Pored svih nedaća i problema sa kojima smo se suočavali a koji nisu bili ni malo bezazleni mi smo ostali jaki i jedinstveni", piše između ostalog u saopštenju Nezavisnog sindikata policije.

Bonus video: