Turković: Besmisleno saslušanje Abazovića

Advokatica očekuje da će sud odbiti predlog tužilaštva za produženje pritvora i njenog branjenika Nikolu Milačića pustiti da se u nastavku postupka brani sa slobode

12505 pregleda 17 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Advokatica Maja Turković, braniteljka Nikole Milačića, jednog od osumnjičenih za saučesništvo u obijanju depoa podgoričkog Višeg suda, kazala je da je današnje saslušanje predsjednika Građanskog pokreta URA i bivšeg premijera Dritana Abazovića u podgoričkom Osnovnom tužilaštvu bilo "potpuno besmisleno".

Očekuje da će sud odbiti predlog tužilaštva za produženje pritvora i Milačića pustiti da se u nastavku postupka brani sa slobode.

"Kao branilac okrivljenog Nikole Milačića, povodom današnjeg saslušanja svjedoka Dritana Abazovića mogu vam reći sljedeće: 'Tresla se gora, rodio se miš'. Dakle, osim senzacionalističkih najava da ćemo danas od ovog svjedoka saznati ko je na vrhu piramide, odnosno ko je nalogodavac prokopavanja tunela do depoa Višeg suda u Podgorici i obijanja istog, te iz kog razloga je isti prokopan, na današnjem saslušanju od ovog svjedoka, nažalost, nijesmo čuli ništa od toga. Isti je iznio vrlo oskudna operativna saznanja bez jasnih određenja, koja pritom nemaju nikakvu dokaznu snagu i ne mogu doprijeniti razrješenju ove krivično-pravne stvari, zbog čega je, po mojoj ocjeni, današnje saslušanje ovog svjedoka pred nadležnim tužilaštvom, nakon više od tri mjeseca vođenja akivne istrage, potpuno besmisleno. Sa druge strane, dodala bih da je iskaz ovog svjedoka, koji u nijednom segmentu nije spomenuo mog branjenika, ali i iskaz svjedoka Gardaševića, koji je takođe saslušan danas pred nadležnim tužilaštvom, još jedna u nizu potvrda da okrivljeni Nikola Milačić nema veze sa predmetnim događajem. S tim u vezi, ističem da je svjedok Gardašević u svom iskazu istakao da ne zna apsolutno ništa u vezi slučaja 'Tunel' osim onoga što je saznao putem medija, da mu nije poznato da je Nikola Milačić u ovom događaju učestvovao na bilo koji način, niti da je o ovom slučaju sa njim pričao, da se Milačić u spornom periodu normalno i uobičajeno ponašao, da nije mijenjao mjesto stanovanja, već je živio na istoj adresi, a da je okrivljenu Katarinu Baćović vidio ljetos jednom, da nisu pričali o Milačiću, što u konačnom, u potpunosti obesnažuje izjavu okrivljene Baćović da je preko Bogdana Gardaševića saznala ko je Milačićeva porodica u Zeti koja je umješana u ovaj događaj, te da je Milačić mijenjao adresu stanovanja u periodu nakon što je slučaj dospio u javnost. Kako pritvor mom branjeniku ističe 12.1, očekujem da će Vrhovni sud postupiti na isti način kao u odnosu na okrivljenig Mirotića, te da će, u nedostatku dokaza protiv mog branjenika, odbiti predlog tužilaštva za produženje pritvora, te istog pustiti da se u nastavku postupka brani sa slobode" izjavila je Vijestima advokatica Turković.

Bonus video: