Ubijen muškarac za kojim se tragalo zbog ubistva Mrdaka?

Ubistvo se dogodilo u Brazilu, a mediji u Srbiji prenose kako se sumnja da je žrtva Darko Gejsler, koji se ranije prezivao Nedeljković

38727 pregleda 15 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Četrdesettrogodišnji Dejan Kovač ubijen je 5. januara u Brazilu, a mediji u Srbiji prenose kako se sumnja da je riječ o Darku Gejsleru (43) iz Pančeva, koji se ranije prezivao Nedeljković, i da je u Brazilu koristio lažni identitet.

Za njim je bila raspisana potjernica zbog ubistva Baranina Andrije Mrdaka 2014. godine ispred zatvora u Spužu.

Brazilski mediji navode da je žrtva identifikovana kao Darko Kovač, te se sumnja da je ubijeni muškarac koristio lažni identitet, prenosi Nova.rs.

Ubistvo se dogodilo u petak uveče, u naselju Embare u Santosu, u trenutku kada je žrtva sišla sa bicikla, na kom se nalazio i njegov četvorogodišnji sin. Napadač mu je prišao s leđa i ispalio hice.

U trenutku likvidacije, napadač je imao masku i rukavice. Ubistvo su snimile nadzorne kamere, a na snimku se vidi trenutak kada ubica prilazi muškarcu i puca u njega. U trenutku kada je žrtva pogođena iz vatrenog oružja, supruga ubijenog je skočila da zadrži dijete kako ne bi palo.

Gejsler je ranije identifikovan kao jedan od izvršilaca ubistva Mrdaka, koji je likvidiran hicima iz vatrenog oružja 25. decembra 2014. godine, dok je sa snahom, ispred kapije Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, čekao da uđe i posjeti brata Nenada. Dvije osobe na motociklu tada su prošle pored njega, od kojih je jedna otvorila vatru...

Mrdak je bio najbolji prijatelj, prvi saradnik i tjelohranitelj ubijenog vođe jednog od najjačih barskih klanova Armina Muše Osmanagića. Osmanagić je ubijen 16. septembra 2014. godine iz snajpera u svom restoranu “Savoja”, u centru Bara. Mrdak je tog dana bio na manje od pola metra udaljenosti od Osmanagića i bezuspješno je pokušao da ga zaštiti.

Bonus video: