Herceg Novi: Krivična prijava protiv šest osoba zbog nasilničkog ponašanja na štetu državljana Albanije

Pretresom lokacije koju koristi F.V. pronađeno je i oduzeto pištolj marke "Zastava M57" cal 7,62mm u ilegalnom posjedu, tri okvira, 44 komada municije različite vrste i kalibra, kao i maskirni prsluk

40083 pregleda 109 reakcija 67 komentar(a)
Pretresom stana jednog od osumnjičenih oduzeti pištolj marke "Zastava M57" cal 7,62mm u ilegalnom posjedu, tri okvira, 44 komada municije različite vrste i kalibra, kao i maskirni prsluk, Foto: Uprava policije
Pretresom stana jednog od osumnjičenih oduzeti pištolj marke "Zastava M57" cal 7,62mm u ilegalnom posjedu, tri okvira, 44 komada municije različite vrste i kalibra, kao i maskirni prsluk, Foto: Uprava policije

Hercegnovska policija podnijela je krivične prijave protiv B.V., S.D., K.D., F.V., V.T. i S.M. zbog nasiliničkog ponašanja na štetu tri državljana Albanije, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kako su kazali iz UP-a, operativnim radom na terenu, preduzetim istražnim mjerama i radnjama u saradnji sa postupajućim državnim tužiocem, pripadnici policije su identifikovali šest lica iz Herceg Novog, kao vinovnike fizičkog napada na državaljane Republike Albanije, a koji se dogodio 6. januara na magistralnom putu u mjestu Zelenika.

"Krivična prijava je podnijeta protiv B.V., S.D., K.D., F.V., V.T. i S.M. zbog sumnje da su izvršili navedeno krivično djelo. Sumnja se da su ova lica nakon incidenta koji se dogodio u saobraćaju, a u kojem su učestvovali kao pješaci, fizički napali tri državaljanina Republike Albanije, koja su se nalazila u vozilu njemačkih registarskih oznaka. Dva strana državljanina su u ovom događaju zadobila lake tjelesne povrede", navodi se.

Nakon identifikacije osumnjičenih lica, policija je, postupajući po naredbama nadležnog suda, izvršila pretrese na šest lokacija u ovom gradu, a koje koriste osumnjičeni.

Pretresom lokacije koju koristi F.V. pronađeno je i oduzeto pištolj marke "Zastava M57" cal 7,62mm u ilegalnom posjedu, tri okvira, 44 komada municije različite vrste i kalibra, kao i maskirni prsluk.

"Svi oduzeti predmeti su upućeni u Forenzički centar Uprave policije radi vještačenja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: