Zvonko i Andrej slavili milijardu...

Milović i Božović mjesecima komentarisali bezbjednosne službe Crne Gore i Srbije i kriminalne klanove na teritorijama dviju država. Bivši policajac i optuženi Nikšićanin konstatovali da brat predsjednika Srbije i kontroverzni biznismen drže sve konce u svojim rukama. “Nevolja je napao Zvonka. I sad Zvonko bi da ga riješi... Zvonko je igrao preko Andreja da se makne Nevolja i Marko (Marko Miljković), a da dođe onaj što visi sa malim žvaljovim sinom onaj Rošavi”, kaže Božović

140518 pregleda 398 reakcija 341 komentar(a)
Zvonko Veselinović i Andrej Vučić, Foto: MUP Srbije/Nova
Zvonko Veselinović i Andrej Vučić, Foto: MUP Srbije/Nova

Ljubo Milović i Nikšićanin Miloš Božović mjesecima su komentarisali bezbjednosne službe u Crnoj Gori i Srbiji, kriminalne klanove koji djeluju na teritoriji te dvije države, a onda i konstatovali da Andrej Vučić i Zvonko Veselinović drže sve konce u rukama i da su nedavno slavili prvu zarađenu milijardu eura.

“Vele Zvonko i Andrej milijardu slavili skoro”, piše Milović u martu 2021.

Andrej Vučić rođeni je brat predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a Zvonko Veselinović važi za njihovog bliskog saradnika i, kako ga tamošnji mediji nazivaju, kontroverznog biznismena i gospodara sjevera Kosova.

Milović je procesuiran u više predmeta protiv organizovanog kriminala, a Božoviću se sudi zbog podstrekavanja na ubistvo Ranka Vuletića u Nikšiću.

Više puta tokom razgovora Milović se poziva na informacije iz “naše” službe, dok Božović svojom naziva srpsku Bezbjednosno-informativnu agenciju (BIA).

Krajem septembra 2020. godine, Milović i Božović na tada kriptovanoj aplikaciji komentarišu to što je srpska policija Milivoja Lovrenovića Čarugu označila ubicom Strahinje Stojanovića u Beogradu i žale zbog njegovog “pada”.

Istovremeno prognoziraju ko će pobijediti u sukobu Vučića i Nebojše Stefanovića, tadašnjeg srpskog ministra policije.

“Pojavi se i Stefanović u medije kad ode njegov neko”, navode oni istoga dana kada je ovaj javno pohvalio pripadnike policije zbog rasvjetljavanja ubistva.

“Hoće li ga smijeniti Vučko”, pita Milović.

Milović
Milovićfoto: Skaj/Vijesti

Nikšićanin odgovara da je to mogući ishod, a onda se “vraćaju” na Čarugu.

“Žao mi je Čaruge što pade na 30-o ubistvo”, šalje Božović poruku 21. septembra 2020.

Milović pita kako se to dogodilo i kako su ga provalili: “Vele da je sa Andrejem u nikakve”.

“Nikakav, čak je Nevolja (Veljko Belivuk) napao i Zvonka Veselinovića za Stefanovića”, odgovara mu Božović.

Milović potom objašnjava da je osumnjičeni valjda ostavio DNK-a na mjestu zločina, ali njegov sagovornik s tim nije saglasan.

“Nije DNK imao u bazi... Već slika tetovaže i rana na nozi... Comi je bukvlalno ubijao 4-5 puta godišnje... Nema đe nije drao na svaki način. To nisi gledao. Dobri smo mi baš”.

Božović dodaje da je njegov prijatelj u bjekstvu i da misli da će i dalje slobodno šetati...

Kraj za Belivuka...

Par mjeseci kasnije, krajem decembra 2020. godine, Milović pita da li je Srbija izručila BiH Darka Eleza, a onda se nadovezuje:

“Ja to vjerovat’ ne mogu za Zvonka... On je u talu sa Andrejem. U svaku rabotu”...

Božović odgovara da tako kaže i (Aleksandar) Vulin.

“Izgleda da im je bitnije navijači da ostanu... Navijači su im prevaga. Nema demonstracija. Bez navijača...”, dodaje Milović.

Božović mu govori da je u pravu i obrazlaže da je Veljko Belivuk (Velja Nevolja) “udario” na Zvonka Veselinovića.

“Da, da, tako je. A Nevolja je napao Zvonka. I sad Zvonko bi da ga riješi... Zvonko je igrao preko Andreja da se makne Nevolja i Marko (Marko Miljković), a da dođe onaj što visi sa malim žvaljovim sinom onaj Rošavi”, kaže Božović.

Belivuk je na saslušanju u Beogradu, kako prenosi “Krik”, saopštio da je kontakt sa predsjednikom Srbije održavao najviše preko Aleksandra Vidojevića, poznatijeg kao Aca Rošavi. Vidojević je, pišu srpski mediji, blizak drug Vučićevog sina Danila.

Njih dvojica zapravo prepričavaju da su Belivuk i Miljković do skoro bili podobni Vučićevom režimu, ali da je tome došao kraj...

Belivuk i Miljković uhapšeni su mjesec kasnije u Beogradu - početkom februara 2021. lišeni su slobode na aerodromu “Nikola Tesla” nakon što su se vratili s proslave koju su u Crnoj Gori organizovali šefovi kavačkog kriminalnog klana.

Na jednoj od fotografija sa Skaj aplikacije, Belivuk i Miljković u društvu su vođe kavčana Radoja Zvicera, ali i policajaca Milovića, Petra Lazovića i Nebojše Bugarina.

“Vjeruješ li ti da službe te tamo sve te sastanke njihove snimaju i prate, ja nisam mogao vjerovati da je to tako dok ne vidjeh snimak iz jednog lokala”, piše Božović.

Sagovornik odgovara da je saglasan sa tom konstatacijom: “Sve, sve. Jaka je služba gore. Imaju te ekipe za tajna snimanja... Veliki grad, pa možeš”, kaže Milović.

“Jeste, u naše gradove je sve to teže, jer budeš primijećen”, odgovara Božović.

Milijarda

“Vele Zvonko i Andrej milijardu slavili skoro”, kaže Milović u martu 2021.

“Jesu slobodno. Pratim ja malo kretanja njegova, onako iz zabave. Imam snimaka i slika dosta iz šume”, navodi Božović.

Potom objašnjava da u lov idu helikopterom, skupa sa tadašnjim ministrom policije Republike Srpske Draganom Lukačem.

“Ko zna kad će to valjati”, objašnjava Božović.

Onda tvrdi da su “moji momci” za njega i Andreja se batinali sa Nevoljom i policijom...

“Htio je Stefi (Stefanović) da oslabi Vučka i bude president”.

Milović se vraća na lov helikopterom: “zamisli ti, u lov helikopterom ide”.

“Da, ubili su sedam divokoza za dan... On i Lukač... Ima sve zabilježeno, sve se snima i prati... Leti bez dozvola, bez ičega”...

Dva puta sam ga vidio...

Nova.rs piše da je Veselinović, između ostalog, organizator barikada i gospodar sjevera Kosova i da je Vučić pokuša bezuspješno da se distancira od njega.

Navode da je u više navrata hapšen, da mu je suđeno za različita krivična djela, kao i da ga Priština sumnjiči da je jedan od vođa kriminalne grupe koja je odgovorna za ubistvo Olivera Ivanovića.

“Ja sam dva puta vidio na Kosovu Veselinovića, a mislim da se nikada u životu nismo čuli. Nemam ni njegov broj memorisan u aparatu…”, rekao je Vučić, prenosi Nova.

Značka BIA

Milović u razgovoru sa Božovićem konstatuje da policijsku značku nema već četiri godine, otkad je poslat “na disciplinsku”

“Daću ti ja moju”, odgovara Božović.

“Ti imaš od BIA”, kaže Milović.

“Imam sve živo”, dodaje Božović.

Potom prepričavaju kako se u Crnoj Gori “kolju” ko će u fotelju direktora policije.

“Najvjerovatnije Brđanin”, kaže Božović.

“Teško”, odgovara Milović.

Iz komunikacije Milovića i Božovića stiče se utisak da ovaj drugi ne zna za Milovićeve bliske veze sa kavčanima, dok Božović kaže da je drugovao sa mnogim škaljarcima, ali da će i oni 'doći na red'"...

Klao sam i ja, ali nisam mučio

Božović sredinom februara 2021. godine pita Milovića da li je čuo Vučića, koji je javno na TV-u kazao da imaju DNK navijača i da se poklapa sa onim pronađenim na mjestima likvidacije...

“Spakuj bagru, neka leže”, odgovara Milović.

Božović se potom osvrće na navijače, odnosno na Belivuka i Miljkovića:

“Presrali su sa onim klanjima i to. Ja sam zaklao ovoga od rogalja što je učestvovao za šuraka. Ali ga nisam mučio. Svezao par šamara, sve ispričao i kad je ispričao, nož, ali bez kidanja ušiju i to”, piše Nikšićanin.

Bonus video: