Veljoviću produžen pritvor

Vijećanje o pritvoru uslijedilo je nakon što je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) dostavilo optužnicu Višem sudu protiv Veljovića i još 14 osoba

27001 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Veljović, Foto: Luka Zeković
Veljović, Foto: Luka Zeković

Vanraspravno vijeće Višeg suda produžilo je pritvor bivšem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću.

Vijećanje o pritvoru uslijedilo je nakon što je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) dostavilo optužnicu Višem sudu protiv Veljovića i još 14 osoba.

SDT je ranije danas dostavilo podgoričkom Višem sudu optužnicu protiv bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića, potvrdila je ranije "Vijestima" Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda.

Odluka o produženju pritvora donijeta je i za okrivljene Nikolu Mrkića i Muja Nikočevića, zbog opasnosti od bjekstva.

Optužnicom je obuhvaćeno 15 osoba, koje se terete za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, dva krivična djela krijumčarenja, pranje novca i zloupotreba službenog položaja. Kao organizator kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem cigareta označen je Aleksandar Mrkić, koji je u bjekstvu.

Veljović, koji je uhapšen 24. jula prošle godine na Žabljaku, optužen je za zloupotrebu službenog položaja i stvaranje kriminalne organizacije.

Po nalogu SDT-a lisice na ruke stavili su mu pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja.

To tužilaštvo tereti ga da je povjerljivim informacijama pomagao šefu kriminalne organizacije Aleksandru Mrkiću da švercuje cigarete. Navodno, u transkriptima sa Skaja tužioci su pročitali da je Veljović javio Mrkiću da će policija pretresati prostorije Muja Nikočevića, čime mu je pričinio korist u nelegalnom poslu - švercu cigareta.

Nekadašnji prvi policajac negirao je krivicu, objasnivši pred specijalnim tužiocem da je Mrkića i njegove poslove istraživao, a ne pomagao mu.

Optužnica je podignuta protiv: Aleksandra Mrkića, Veselina Veljovića, Arsenija Kalezića, Muja Nikočevića, Nikole Mrkića, Željka Bulatovića, Dušice Bulatović, Predraga Veljića, Borislava Lečića, Nemanje Anđelkovića, Gorana Gluščevića, Nikole Bačilovića, Sadiga Elnagara, Nikole Bubanje i Stefana Bubanje.

Bonus video: